Για όποιον αγαπά τη φυσική ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τη ζεστή φιλοξενία και το νόστιμο φαγητό, τα ελληνικά νησιά είναι ιδανικός προορισμός για να επισκεφθεί κάποιος κάθε εποχή του χρόνου! Γνωστά για τα κρυστάλλινα νερά και τις εκπληκτικές παραλίες τους, τα αρχαία ερείπιά τους όπως κάστρα, ναούς και αμφιθέατρα και για τα μαγευτικά τοπία τους τα οποία περιλαμβάνουν απόκρημνες ακτές, καταπράσινα δάση και γραφικά χωριά. Με τόσα πολλά νησιά για να διαλέξετε, το καθένα με τη δική του γοητεία και χαρακτήρα, υπάρχει κάτι για όλους στην Ελλάδα!

Η Holidu, η πύλη ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών, αποφάσισε να αναλύσει τις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες στο Google τον τελευταίο χρόνο για να αποκαλύψει τα νησιά στην Ελλάδα που είναι τα πιο δημοφιλή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεφύγετε από την καθημερινότητά σας και να δημιουργήσετε υπέροχες αναμνήσεις ταξιδεύοντας στα νησιά που οι ίδιοι οι Έλληνες επιδιώκουν να επισκεφθούν.

Για να ανακαλύψετε την πλήρη κατάταξη του top 20, επισκεφθείτε τη μελέτη μας εδώ: https://www.holidu.gr/katalimata-diakopon/ellada#nisia

Σαντορίνη. Πηγή: Russel_Yan μέσω του Pixabay

1. Σαντορίνη – 112.700 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Η Σαντορίνη είναι επίσημα το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας σύμφωνα με τις αναζητήσεις των Ελλήνων. Το πανέμορφο ηφαιστειακό  νησί του Αιγαίου και η μοναδική γεωλογία του έχει ως αποτέλεσμα μερικά από τα πιο απίστευτα φυσικά τοπία! Είναι διάσημη φυσικά για τα συναρπαστικά ηλιοβασιλέματα που απλόχερα προσφέρει, τις παραλίες με τη μαύρη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά και τα γραφικά χωριά που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις κορυφές των λόφων. Η Σαντορίνη έχει μια μοναδική ατμόσφαιρα που είναι δύσκολο να περιγραφεί και σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

2. Λευκάδα – 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Στην δεύτερη θέση η Λευκάδα! Ένα νησί που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της με χρυσή αμμουδιά και τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά όπως οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν επίσης τα ορεινά χωριά του νησιού και να απολαύσουν ποδηλασία, πεζοπορία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, καθώς συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μία γέφυρα. Έτσι είναι πιο εύκολο για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το νησί και την πληθώρα των αξιοθέατων του.

3. Κέρκυρα – 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Ένα ακόμη νησί του Ιονίου συναντάμε στην τρίτη θέση και δεν είναι άλλο από την Κέρκυρα! Το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ποικιλόμορφο τοπίο, από τις παρθένες παραλίες του μέχρι απόκρημνα βουνά και καταπράσινα δάση. Η Κέρκυρα έχει μία πλούσια ιστορία που αντανακλάται στην αρχιτεκτονική και τα μουσεία της και αξίζει να σημειωθεί ότι κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Βενετών και των Βρετανών. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, να απολαύσουν τοπικά φεστιβάλ και να ζήσουν την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού.  

4. Ζάκυνθος – 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Το νησί με την πιο διάσημη παραλία Ναυάγιο βρίσκεται στην τέταρτη θέση και είναι φυσικά η Ζάκυνθος! Επίσης νησί του Ιονίου, με καταγάλανα νερά και χρυσή αμμουδιά, ιδανικό για ξέγνοιαστες διακοπές κάθε εποχή του χρόνου. Πέρα από το Ναυάγιο ακόμη μία διάσημη παραλία είναι ο Γέρακας, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα. Οι Γαλάζιες Σπηλιές που βρίσκονται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού, είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε! Η Ζάκυνθος είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα κοντινά νησιά αλλά και με αεροπλάνο καθώς πραγματοποιούνται πτήσεις από διάφορες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

5. Μύκονος – 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Η Μύκονος εξασφαλίζει φέτος τη θέση της ως το πέμπτο πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας. Αυτό το νησί είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή με πολλά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια που παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα. Διαθέτει βέβαια και πολλές όμορφες παραλίες, από απομονωμένους όρμους, μέχρι πολυσύχναστα μέρη για πάρτι με τις πιο φημισμένες να είναι η παραλία Paradise Beach, η παραλία Super Paradise αλλά και η παραλία Ψαρού. Η Μύκονος φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της με τα ασβεστωμένα σπίτια και τις πολύχρωμες πόρτες και η Χώρα με τα γραφικά σοκάκια της και τις πλατείες προσφέρεται για εξερεύνηση. 

Για να ανακαλύψετε την πλήρη κατάταξη του top 20, επισκεφθείτε τη μελέτη μας εδώ: https://www.holidu.gr/katalimata-diakopon/ellada#nisia

Μεθοδολογία:

Η έρευνα διεξήχθη από την Holidu, συγκεντρώνοντας πρώτα μια λίστα με όλα τα νησιά στην Ελλάδα και στη συνέχεια ελέγχοντας τον μέσο μηνιαίο όγκο αναζήτησης στο Google για την ονομασία κάθε νησιού τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά από τους Έλληνες χρήστες τους τελευταίους 12 μήνες. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα συνδυάστηκαν για να δείξουν τον μέσο όρο του όγκου των αναζητήσεων και στις δύο γλώσσες. Σε περιπτώσεις όπου ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων οδηγούσε σε ισοπαλία, χρησιμοποιήθηκε μια επιπλέον σχετική ελληνική λέξη-κλειδί για τον υπολογισμό ενός ξεκάθαρου νικητή.

Νατάσα Καρακάση, PR & SEO Manager GR

E-mail: anastasia.karakasi@holidu.com

Ακολουθήστε μας σε:

Instagram www.instagram.com/holidu

Facebook www.facebook.com/holidu

Linkedin www.linkedin.com/company/holidu 

Σχετικά με τη Holidu

Η αποστολή της Holidu είναι να κάνει επιτέλους την αναζήτηση και την κράτηση των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών εύκολη. Η πύλη κρατήσεων για ενοικιάσεις καταλυμάτων διακοπών επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση του ιδανικού καταλύματος γρήγορα και στη χαμηλότερη τιμή. Η εταιρεία βοηθά επίσης τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων καταλυμάτων να πολλαπλασιάσουν τις κρατήσεις τους σε λιγότερο χρόνο μέσω της εφαρμογής λογισμικού και υπηρεσιών που προσφέρει η επωνυμία Bookiply. Τα αδέλφια Johannes και Michael Siebers ίδρυσαν τη Holidu το 2014. Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία έχει την έδρα της στο Μόναχο και διαθέτει τοπικά γραφεία στους πιο ελκυστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις ιστοσελίδες https://www.holidu.gr και https://www.bookiply.gr .

About Post Author

You May Also Like

More From Author