Πιέζει για χαμηλότερες χρεώσεις στα αεροδρόμια και κίνητρα χειμερινού τουρισμού

Σε μιά κίνηση έμμεσου «εκβιασμού» και άσκησης πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση  και τις εταιρείες διαχείρισης των μεγαλύτερων ελληνικών αεροδρομίων, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η Ryanair, γνωστοποίησε ότι θα κλείσει τη χειμερινή της βάση στο “Ελ Βενιζέλος”, θα περιορίσει στο 1/3 τις πτήσεις της προς την Ελλάδα και θα μειώσει κατά 40% τις προσφερόμενες θέσεις. Αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση κατά τους χειμερινούς μήνες.

 Στόχος της ιρλανδικής εταιρείας είναι να επιτύχει χαμηλότερες χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια και να αποσπάσει κίνητρα για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, επωφελούμενη από την προσπάθεια της κυβέρνησης να τονώσει περαιτέρω τον χειμερινό τουρισμό.

Η Ryanair έχει διατυπώσει πολλές φορές ανάλογα αιτήματα, αλλά -όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας Eddie Wilson – δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Τώρα επανέρχεται με προειδοποιήσεις για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου.

“Σε μια εποχή που άλλες κυβερνήσεις και αεροδρόμια μειώνουν τις χρεώσεις και εισάγουν προγράμματα ανάκαμψης του τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει υψηλές χρεώσεις, καθιστώντας τα ελληνικά τέλη πρόσβασης μη ανταγωνιστικά”, δήλωσε στο Capital ο κ. Wilson.

Η ιρλανδική εταιρεία υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας και η Fraport Greece δεν προσφέρουν ισχυρά κίνητρά για την τόνωση της επιβατικής κίνησης τη χειμερινή περίοδο και για την ανάπτυξη του τουρισμού εκτός περιόδων αιχμής

Ο επικεφαλής της Ryanair γνωστοποίησε ότι η εταιρεία θα κλείσει τη βάση της στην  Αθήνα από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου,στην Αθήνα. Παράλληλα θα περιορίσει τα εβδομαδιαία δρομολόγια της από 29 σε 10, μειώνοντας τις προσφερόμενες θέσεις επιβατών κατά 40%.

.”Ενώ φέτος το χειμώνα θα αυξήσουμε κατά 21% τις θέσεις επιβατών προς την Πορτογαλία, στην Ιταλία  κατά 19% και στην Ισπανία 17%, στην Ελλάδα η προσφερόμενη χωρητικότητα θα μειωθεί 40%”, δήλωσε ο κ. Wilson.

Τόνισε επίσης ότι “η Ελλάδα είναι ένας θαυμάσιος και κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός, με εξαιρετικές επιδόσεις το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα πολλά αεροδρόμια να είναι κορεσμένα και να υπάρχει έλλειψη χρονοθυρίδων. Ωστόσο, για την ανάπτυξη της χειμερινής περιόδου κρίνεται, μεταξύ άλλων, αναγκαία η υιοθέτηση κινήτρων, ώστε η Ελλάδα και η Αθήνα να μην είναι εποχικός προορισμός”.

Πηγή:sofokleousin.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author