Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν τις πιο πολυτελείς οικονομικές θέσεις

Εάν η πτήση στο μπροστινό άκρο του αεροπλάνου (διαβάστε: πρώτης ή business-class) είναι απρόσιτη, μην φοβάστε. Υπάρχει ένας αριθμός διεθνών αεροπορικών εταιρειών που προσφέρουν υψηλή ταξιδιωτική εμπειρία στους οικονομικούς επιβάτες. Αν και κανένα δεν θα περιλαμβάνει ξαπλώστρες θέσεις ή απεριόριστες ποσότητες Dom Perignon, η οικονομική καμπίνα σε αυτά τα αεροσκάφη είναι από τα καλύτερα που θα βρείτε.

Με προνόμια που συνήθως βρίσκετε μόνο στην πρώτη θέση (σκεφτείτε: αλκοολούχα ποτά υψηλής ποιότητας ή επαναχρησιμοποιήσιμα κιτ ανέσεων), ακολουθούν επτά αεροπορικές εταιρείες με την πιο premium εμπειρία οικονομικής θέσης.

Japan Airlines

Ο αερομεταφορέας της Ιαπωνίας πετά σε 10 πόλεις των ΗΠΑ από ακτή σε ακτή. Σε αυτές τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, η Japan Airlines προσφέρει μερικές από τις μεγαλύτερες θέσεις και το πιο ευρύχωρο γήπεδο (η απόσταση μεταξύ των σειρών) σε ολόκληρο τον κλάδο. Όχι μόνο τα οικονομικά καθίσματα είναι άνετα, αλλά θα έχετε επίσης κορυφαία φαγητά και ποτά, συμπεριλαμβανομένων ειδών όπως ιαπωνικά νουντλς Soba, Ume-shu (κρασί από δαμάσκηνο) και σάκε, καθώς και σνακ κατά παραγγελία. Περιμένετε η εξυπηρέτηση από τις αεροσυνοδούς να είναι τόσο καλή όσο και οικονομικά, όπως θα περίμενε κανείς από μια ιαπωνική αεροπορική εταιρεία.

Insider Tip: Για την καλύτερη εμπειρία, πετάξτε το Boeing 787 της Japan Airlines.

Δεκάδες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο πετούν με το Boeing 787 (γνωστό και ως Dreamliner). Ενώ αυτό το αεροπλάνο έχει μεγαλύτερα παράθυρα που σβήνουν αυτόματα (καλύτερα για εξωτερική θέα) και χαμηλότερο υψόμετρο καμπίνας (καλύτερο για jet lag), υπάρχει ένα στοιχείο της εμπειρίας του Boeing 787 στην οικονομία για το οποίο δεν συζητιέται τόσο πολύ: Πιο στενά καθίσματα.

Αλλά η Japan Airlines αρνείται αυτή την τάση. Είναι ο μόνος αερομεταφορέας που προσφέρει οικονομικές θέσεις οκτώ πλευρών, σε διαμόρφωση 2-4-2 (σε αντίθεση με διαμόρφωση 3-3-3 με άλλες αεροπορικές εταιρείες). Αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του καθίσματος – για τους ώμους και τους γοφούς σας – είναι σημαντικά καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία που εκμεταλλεύεται το Boeing 787.

Singapore Airlines 

Η Singapore Airlines πετά σε έξι πόλεις των ΗΠΑ απευθείας (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μοναδικών δρομολογίων, όπως η Νέα Υόρκη προς τη Φρανκφούρτη). Σε αυτές τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, περιμένετε οικονομικές κομψές που μοιάζουν με business class, όπως μια υπηρεσία ζεστών πετσετών και ένα κιτ προϊόντων περιποίησης με οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σκιές ματιών και κάλτσες. Οι επιβάτες σε όλες τις καμπίνες μπορούν ακόμη και να παραγγείλουν ένα (προαναμεμιγμένο) κοκτέιλ με τα γεύματά τους, όπως ένα χαρακτηριστικό Singapore Sling, φτιαγμένο με ξηρό τζιν, DOM Benedictine, Cointreau, κονιάκ κερασιού, Angosture bitters, Γρεναδίνη, λάιμ και χυμό ανανά. Η Σιγκαπούρη λαμβάνει επίσης κορυφαία βαθμολογία για την εξυπηρέτηση, ακόμη και για όσους κάθονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου.

EVA 

Η EVA πετά σε έξι προορισμούς των ΗΠΑ με απευθείας υπηρεσία στην Ταϊπέι. Αν και οι οικονομικοί επιβάτες μπορεί να μην έχουν τα κιτ και πιτζάμες Salvatore Ferragamo μόνο για business class, θα βρουν ένα ζευγάρι παντόφλες και μια μάσκα ματιών να περιμένουν στις θέσεις τους. Ο χώρος για τα πόδια είναι καλύτερος από τον κανόνα της βιομηχανίας και υπάρχει επίσης μια μεγάλη οθόνη πλάτης καθισμάτων – πλάτους έως 12 ίντσες – που θα διασκεδάζει τους επιβάτες. Τα φαγητά και τα ποτά ξεχωρίζουν επίσης, και υπάρχουν μικρές πινελιές που απογειώνουν την οικονομική εμπειρία, όπως τα μεταλλικά μαχαιροπίρουνα αντί για πλαστικά.

Qatar Airways 

Ο αερομεταφορέας σημαίας του Κατάρ πετάει ασταμάτητα από 12 προορισμούς των ΗΠΑ προς τη Ντόχα. Η αεροπορική εταιρεία είναι γνωστή για το ότι διαθέτει μια από τις καλύτερες θέσεις business-class στον ουρανό (Qsuites), αλλά η οικονομική της προσφορά είναι επίσης εκεί ψηλά με τους ηγέτες του κλάδου. Υπάρχουν κορυφαίες πινελιές στην οικονομία, όπως μια κάρτα φυσικού μενού με λεπτομέρειες για τις τρεις επιλογές γευμάτων, μια κουβέρτα και μαξιλάρι με επένδυση fleece και η επιλογή παροχών όπως βάλσαμο για τα χείλη Institut Karite Paris, κάλτσες και μάσκα ματιών. Οι επιβάτες λαμβάνουν επίσης απεριόριστη προσφορά σνακ και ποτών καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Emirates 

Η Emirates εξυπηρετεί 12 πόλεις στις ΗΠΑ με απευθείας πτήσεις προς το Ντουμπάι (και μερικές μοναδικές διαδρομές, όπως η Νέα Υόρκη προς το Μιλάνο). Στην Emirates, οι οικονομικές θέσεις στο διώροφο Airbus A380 έχουν πλάτος 18 ιντσών, ένα από τα πιο φαρδιά οικονομικά καθίσματα. Όχι, οι οικονομικοί επιβάτες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εμβληματική μπάρα του πλοίου, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές πολυτελείς πινελιές.

Θα λάβετε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κιτ περιποίησης με κάλτσες, μάσκα ύπνου, οδοντόβουρτσα και σελιδοδείκτη (αναγνώστες, χαίρεστε). Υπάρχουν περισσότερα από 5.000 κανάλια ψυχαγωγίας στις οθόνες της πλάτης των καθισμάτων. Και αν θέλετε να κάνετε πραγματικά την πτήση ξεχωριστή, οι επιβάτες της Emirates στην οικονομία μπορούν να προπαραγγείλουν (με χρέωση) ένα κέικ σοκολάτας και ένα μπουκάλι Moët για να κουδουνίσουν σε μια ειδική περίσταση στο αεροπλάνο.

ANA

Η All Nippon Airways με έδρα το Τόκιο πετά από οκτώ πόλεις των ΗΠΑ προς την Ιαπωνία. Αν και η άνεση των καθισμάτων δεν είναι τόσο καλή όσο ο κύριος ανταγωνιστής της, η Japan Airlines, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον κανόνα του κλάδου. Θα βρείτε ένα ευρύχωρο βήμα καθισμάτων (η απόσταση μεταξύ των σειρών) έως και 34 ιντσών. Περιμένετε ιαπωνικά σάκε και κρασιά υψηλής ποιότητας που προσφέρονται, καθώς και κύρια πιάτα, όπως ψητό κόκκινο τεριγιάκι βράχου ή σιγομαγειρεμένα noodles Udon. Με μια μικρή πρόσθετη χρέωση, οι οικονομικοί επιβάτες που αναχωρούν από την Ιαπωνία μπορούν ακόμη και να προπαραγγείλουν ένα γκουρμέ γεύμα (όπως αυτό που θα περίμενε κανείς στην κατηγορία business). Για την πιο προηγμένη εμπειρία, οι επιβάτες που πετούν μεταξύ Τόκιο και Χονολουλού με ένα Airbus A380 μπορούν να συνδυάσουν τρεις ή τέσσερις θέσεις για να δημιουργήσουν ένα μονό κάθισμα καναπέ.

Turkish Airlines 

Ο αερομεταφορέας της Τουρκίας πετά ασταμάτητα από 12 πόλεις των ΗΠΑ προς την Κωνσταντινούπολη. Όχι μόνο η Τουρκική προσφέρει ένα από τα κορυφαία συστήματα ψυχαγωγίας εν πτήσει στον ουρανό, αλλά και το catering είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, ακόμη και στην οικονομία. Η αεροπορική εταιρεία έχει μια ισχυρή εθνική ταυτότητα και λάμπει στο φαγητό της. Οι σαλάτες συνοδεύονται από παρθένο ελαιόλαδο και ντρέσινγκ λεμονιού. Υπάρχουν επιλογές για χούμους ή baba ghanoush, για πρωινό σερβίρονται τυρόπιτες, ενώ προσφέρεται μους τούρκικο τυρί και αποξηραμένο βερίκοκο.

Συμβουλή Insider: Επιλέξτε το αεροσκάφος σας με σύνεση
Μια κρίσιμη διάκριση που μπορεί να αλλάξει σημαντικά την πτητική εμπειρία, ανεξαρτήτως αεροπορικής εταιρείας, είναι ο τύπος του αεροσκάφους. Ακολουθεί ένα πραγματικό παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι πετάτε οικονομικά με την Qatar Airways σε μια διαδρομή που έχει πολλές πτήσεις την ημέρα, όλες με διαφορετικά αεροσκάφη: το Boeing 787, το Boeing 777 και το Airbus A350.

Ενώ το «μαλακό προϊόν» (η βιομηχανία μιλάει για τα τρόφιμα και τα ποτά, την υπηρεσία κατά την πτήση και τις ανέσεις) μπορεί να είναι παρόμοιο, το επίπεδο φυσικής άνεσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους. Ανάμεσα σε αυτά τα τρία αεροπλάνα – το Boeing 787, το Boeing 777 και το Airbus A350 – το Airbus A350 έχει τις μεγαλύτερες θέσεις. Όταν προσπαθείτε να βρείτε το πιο πολυτελές κάθισμα οικονομικής θέσης στους ουρανούς, το αεροσκάφος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Chris είναι ένας συγγραφέας με έδρα το Λος Άντζελες με έμφαση στις επίκαιρες ταξιδιωτικές τάσεις, στα σημεία και στα μίλια, στα νέα ξενοδοχεία και σε όλα όσα συμβαίνουν (είναι περήφανος AvGeek και σπασίκλας των συγκοινωνιών). Πρώην στο The Points Guy, η δουλειά του βρίσκεται τώρα στα Travel + Leisure, The Washington Post, AFAR και Lonely Planet, μεταξύ άλλων. Ακολουθήστε τα ταξίδια του στο Instagram και στο Twitter.

About Post Author