Ταξιδέψετε δωρεάν στο Χονγκ Κονγκ – 500.000 αεροπορικά εισιτήρια δίνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δώσει 500.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, στην προσπάθειά της να προσελκύσει τουρίστες και να αναζωογονήσει την τουριστική βιομηχανία της πόλης.

Η πρωτοβουλία «Hello Hong Kong» αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, αλλά βρίσκεται στα σκαριά πάνω από δύο χρόνια.

Τα εισιτήρια θα διανεμηθούν στις αεροπορικές εταιρείες Cathay Pacific, HK Express και Hongkong Airlines και το κόστος τους φθάνει τα 254,8 εκατομμύρια δολάρια.

Πώς μπορείτε να ταξιδέψετε δωρεάν στο Χονγκ Κονγκ

Οσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα «World of Winners» από την 1η Μαρτίου για να καταχωρήσουν τα ονόματά τους στην κλήρωση των αεροπορικών εισιτηρίων. Τα εισιτήρια θα διανεμηθούν σε τρία κύματα: από την 1η Μαρτίου σε τυχερούς από όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, από την 1η Απριλίου σε τυχερούς που ζουν στην ηπειρωτική Κίνα και από την 1η Μαΐου σε τυχερούς από τον υπόλοιπο κόσμο. 

Οι ντόπιοι έχουν επίσης δικαίωμα συμμετοχής στη δράση από την 1η Ιουλίου.

Όσοι έχουν επισκεφτεί το Χονγκ Κονγκ στο παρελθόν θα συναντήσουν μια διαφορετική πόλη από αυτή που μπορεί να θυμούνται. Ορισμένα αγαπημένα τοπικά αξιοθέατα, όπως το πλωτό εστιατόριο Jumbo Kingdom, έχουν κλείσει οριστικά. Άλλα, όπως το διάσημο τραμ Peak, έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πανδημία

Το Χονγκ Κονγκ προσέγγισε πολύ προσεκτικά την πανδημία του κορωνοϊού. Η πόλη άρχισε να ακυρώνει εκδηλώσεις τον Ιανουάριο του 2020, όταν αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα ασθενών που παρουσίαζαν συμπτώματα μιας νέας ασθένειας που έμοιαζε με τη γρίπη στη Γουχάν της Κίνας.

Το ταξίδι μέσα και έξω από το Χονγκ Κονγκ ήταν δύσκολο και ακριβό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι αυστηρές καραντίνες, οι οποίες κορυφώθηκαν φθάνοντας τις 21 ημέρες απομόνωσης, και οι απαιτήσεις για πολλαπλά τεστ PCR κράτησαν μακριά την πλειοψηφία των ταξιδιωτών.

Αυτές οι καραντίνες εξυπηρετούνταν σε ξενοδοχεία και πληρώνονταν από τους ταξιδιώτες. Όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά την άφιξή τους στάλθηκαν σε κρατικές εγκαταστάσεις. Η είσοδος στην πόλη περιοριζόταν στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ.

Μια ομάδα στο Facebook με περισσότερα από 30.000 μέλη βοήθησε τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου, με ορισμένα μέλη να κάνουν παραδόσεις φαγητού, να δίνουν συμβουλές για την αντιμετώπιση της μοναξιάς και για τις συναλλαγές.

Πριν από την πανδημία, το Χονγκ Κονγκ δέχτηκε 56 εκατομμύρια επισκέπτες σε ένα έτος. Μέχρι το 2022, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε περίπου 100.000. 

Παράλληλα, η πόλη γνώρισε τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από το 1961, με πτώση 1,6%.

Με πληροφορίες από cnn.com

About Post Author