Το πούλουδο της Σμύρνης | Ταινία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Μετά τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 1821 – μια δωρεάν εφαρμογή για την Επανάσταση του ’21 και την Πελοπόννησο υπο την μορφή Podcasts – η δημιουργική ομάδα του MITOS PRODUCTIONS (www.mitosproductions.com), Xριστίνα Κατσιαδάκη και ‘Εφη Σκρομπόλα, επιχειρούν το δεύτερο project τους: ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΔΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. Η θεματική κοινή: μία πιο δημιουργική και σύγχρονη προσέγγιση της ιστορίας.

100 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, το ημερολόγιο της νεαρής Φιλιώς, έρχεται να μας θυμίσει πως τα όνειρα και οι σκέψεις μιας έφηβης του 1919 δεν διαφέρουν πολύ από αυτά των εφήβων του σήμερα. ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΔΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ είναι μια υβριδική «ταινία» ενηλικίωσης για τα όνειρα, τη φιλία και την αγάπη και πώς δοκιμάζονται από τον κυκεώνα της Ιστορίας – ένα Instagram-ικό ημερολόγιο με επιρροές από την κουλτούρα του σήμερα.

‘Οπως σημειώνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί Χριστίνα Κατσιαδάκη & ‘Εφη Σκρομπόλα:«Το 2022 σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Για εμάς επέτειοι σαν και αυτή είναι μία ευκαιρία να βγάλουμε την ιστορία από τα βιβλία και την επεξεργαστούμε με μία άλλη, πιο δημιουργική προσέγγιση. Γιατί ενώ η Ιστορία διδάσκεται συχνά ψυχρά, μέσα από τα βιβλία, οι ιστορίες βιώνονται μέσα από την καθημερινότητά μας, τις χαρές μας και τις τραγωδίες μας. Με το Πουλουδο της Σμύρνης φιλοδοξούμε να προσφέρουμε μία νέα ματιά στο παρελθόν, μέσα από την αμεσότητα που μας προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επισκεφτούμε τη Σμύρνη μέσα από το Instagram της 16 χρονης ηρωίδας μας.»

Η υλοποίηση μέρους αυτού του πρότζεκτ θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική και πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, ενώ από 1 Μαρτίου έχει ξεκινήσει η καμπάνια υποστήριξης στο Indiegogo :http://https://bit.ly/3vx92e9

Συντελεστές

Σύλληψη – Σενάριο: Χριστίνα Κατσιαδάκη, Έφη Σκρομπόλα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Δάφνη Φωτεινάτου

Ιστορικός Σύμβουλος: Σπύρος Λουμάκης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Παραγωγή: Mitos Prod

Μαντώ Χαντζή

online

30.03.2022 – 30.04.2022

online

debop.gr

About Post Author