Τον Σεπτέμβριο, η έναρξη του σχολικού έτους στο TV5MONDEplus θα είναι λογοτεχνική !
Εκμεταλλευτείτε την απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση σε αυτό και οξύνετε τις πολιτιστικές σας γνώσεις ανακαλύπτοντας ταινίες-διασκευές σπουδαίων κλασικών λογοτεχνικών έργων.

Η θεά των πυγολαμπίδων
Διασκευή του επώνυμου βιβλίου της Ζενεβιέβ Πέτερσεν (2014)

Την ημέρα των 16ων γενεθλίων της, η Κατρίν είναι θεατής ενός βίαιου τσακωμού των γονιών της και έρχεται αντιμέτωπη με τον χωρισμό τους. Μέσα στην γκραντζ ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 90, η νεαρή κοπέλα ξεπερνάει καθημερινά της προσωπικά της όρια και αρχίζει να συναναστρέφεται με τους ντίλερς της πόλης της.

 > Δείτε την ταινία 

Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ
Διασκευή του επώνυμου μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ (1890)

Λονδίνο, 1886. Ο νεαρός Ντόριαν Γκρέυ πουλάει την ψυχή του ώστε, αντί για τον ίδιο, να γερνάει ένα πορτραίτο του. Το πρόσωπο του Ντόριαν Γκρέυ παγώνει, όμως το πορτραίτο του αποκαλύπτει σταδιακά την πραγματική του φύση και φέρει τα στίγματα του χρόνου και της κακίας.

 > Δείτε την ταινία 

Σανγκό Μαλό
Διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο του Μπασσέκ Μπα Κομπιό (1991)

Στο Καμερούν, ο νέος δάσκαλος Μπερνάρ Μαλό θα ξεσηκώσει το μικρό χωριό του Λεμπαμζίπ με τις ελευθεριακές του ιδέες. Όταν θα προτείνει στους αγρότες να συσπειρωθούν σε συνεταιρισμό, η αντιπαράθεση με τους αρχηγούς του χωριού είναι αναπόφευκτη.

 > Δείτε την ταινία 

Χάιντι
Διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπίρι (1880)

Έχοντας μεταφερθεί να μείνει μαζί με τον παππού της, η Χάιντι, ένα μικρό ορφανό κοριτσάκι, καταφέρνει σιγά σιγά να κερδίσει την στοργή του μοναχικού γέρου. Όταν όμως έρχεται η ώρα να μετακομίσει στο Βερολίνο, ο χωρισμός τους σκίζει την καρδιά της. Έκτοτε το κορίτσι δεν θα έχει παρά μία εμμονή : να ξαναβρεί τον παππού της.

 > Δείτε την ταινία 

About Post Author

You May Also Like

More From Author