Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι σταρ επιστρέφουν στην Τελετή – Οι προβλέψεις για τους νικητές

Οι Χρυσές Σφαίρες 2023 θα διεξαχθούν ξημερώματα Τετάρτης, 11 Ιανουαρίου, και προβλέπουμε τους νικητές της βραδιάς.

Μετά από μερικά σκάνδαλα, την αποχή από την τηλεοπτική τελετή το 2022, καθώς και αρκετά δημοσιεύματα κατά τους, οι Χρυσές Σφαίρες 2023 επιστρέφουν στην τηλεοπτική τους στέγη και θα είναι η πρώτη μεγάλη τελετή απονομής στον δρόμο για τα Όσκαρ 2023. Η Ένωση Ξένου Τύπου του Hollywood έχει πολλά να αποδείξει με τις φετινές επιλογές της, αλλά και να δείξει πώς έχει λάβει σοβαρά τις καταγγελίες.

Ωστόσο, φαίνεται πως η παλιά αίγλη της Τελετής φαίνεται να μην έχει χαθεί τελείως με αρκετούς να ασχολούνται με αυτή και να περιμένουν πως θα μας δείξει τον δρόμο προς τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Πότε θα γίνουν οι Χρυσές Σφαίρες 2023;

Χρυσές Σφαίρες 2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους (και νομίζω στην ιστορία των τελετών απονομής βραβείων γενικότερα), οι Χρυσές Σφαίρες 2023 θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα και όχι κάποια κριτική. Τα Critic’s Choice Awards πήραν τη θέση τους και έχουν κατοχυρώσει την δεύτερη Κυριακή του Ιανουαρίου.

Έτσι, η 80η Τελετή Απονομής της Ένωσης Ξένου Τύπου του Hollywood θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου. Η τοπική ώρα είναι γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 11 Ιανουαρίου.

Οι σταρ επιστρέφουν στην Τελετή Απονομής

Η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ ανακοίνωσε τους παρουσιαστές της 80ής τελετής απονομής των Χρυσών Σφαίρων 2023.

Η  Άνα ντε Άρμας (Ana de Armas), ο Μπίλι Πόρτερ (Billy Porter), η Τζέιμι Λι Κέρτις (Jamie Lee Curtis), ο Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) και η Νίσι Νας Μπετς (Niecy Nash-Betts) θα ανέβουν στη σκηνή των βραβείων, καθώς επίσης οι Άνα Γκαστάιερ(Ana Gasteyer), Κόλμαν Ντομίνγκο(Colman Domingo), Νατάσα Λιόν (Natasha Lyonne), Εμτζέι Ροντρίγκεζ (Michaela Jaé Rodriguez), Νικόλ Μπάιερ (Nicole Byer), και Τρέισι Μόργκαν (Tracy Morgan).

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety, στην τελετή αναμένεται να εμφανιστούν και οι υποψήφιοι Όστιν Μπάτλερ (Elvis), Μισέλ Γουίλιαμς και Τόνι Κούσνερ (The Fabelmans) ενώ πιθανότητα και ο Ντάνιελ Κρεγκ να είναι εκεί.

Ανάμεσα στο κοινό θα είναι επίσης οι υποψήφιοι Κέβιν Κόστνερ, Σέριλ Λι Ραλφ, η δύο φορές υποψήφια Τζούλια Γκάρνερ αλλά και η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι.

Με το πέρασμα των ημερών όλο και περισσότεροι σταρ ακούγεται πως θα βρεθούν στις Χρυσές Σφαίρες 2023. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Brendan Fraser δε θα παρευρεθεί στην τελετή, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος!

Ο κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς

Οι Χρυσές Σφαίρες 2023 θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στις 3:00 τοπική ώρα με παρουσιαστή τον κωμικό Jerrod Carmichael και περιμένουμε να δούμε τι θα έχουν σκεφτεί οι παραγωγοί και η HFPA για να καλύψουν τις απουσίες των σταρ, αλλά και αν η τελετή θα καταφέρει να προσελκύσει τηλεθεατές και να ταράξει την οσκαρική κούρσα.

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι προβλέψεις μας για τις κινηματογραφικές κατηγορίες

Το να προσπαθήσεις να προβλέψεις τους νικητές για τις Χρυσές Σφαίρες 2023 είναι μία δύσκολη δουλειά. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood μας χάρισαν μία ποικιλόμορφη (λίγο αναμενόμενη όμως) λίστα από υποψηφιότητες και φαίνεται να θέλουν να αποδείξουν πως έχουν αλλάξει…

Και μάλλον, κάτι τέτοιο θα δούμε να αντικατοπτρίζεται και στην επιλογή των νικητών!

Οπότε, περιμένουμε να δούμε μεγάλα ονόματα να κερδίζουν, αλλά και οι Χρυσές Σφαίρες 2023 να ξεκαθαρίζουν λίγο το τοπίο σε κάποιες κατηγορίες που είναι αμφιλεγόμενες. Από την άλλη, ο διαχωρισμός των ταινιών σε κωμωδία και δράμα τους δίνει τη δυνατότητα να βραβεύσουν μία μεγαλύτερη λίστα ταινιών και να αναδείξουν περισσότερα ταλέντα.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις προβλέψεις μας για τις Χρυσές Σφαίρες 2023!

Χρυσές Σφαίρες 2023

Καλύτερη Σκηνοθεσία

James Cameron – Avatar: The Way of Water
Daniel Kwan and Daniel Scheinert – Everything Everywhere All at Once
Baz Luhrmann – Elvis
Martin McDonagh – The Banshees of Inisherin
Steven Spielberg – The Fabelmans

Φαβορί μέχρι πρόσφατα στην κατηγορία θεωρούνται ο Steven Spielberg για το «The Fabelmans», μία άκρως προσωπική και αυτοβιογραφική ταινία από τον ξεχωριστό σκηνοθέτη. Ωστόσο, το box office της ταινίας δεν ήταν αυτό που περίμεναν πολλοί και αρκετοί πιστεύουν πως ο γνωστός παραμυθάς θα χάσει λόγο αυτού. Επομένως, περιμένουν να δούμε αν οι Daniels θα καταφέρουν να αποσπάσουν το βραβείο και να γίνουν αμέσως το μεγάλο φαβορί για το αντίστοιχο Όσκαρ. Από την άλλη, οι Χρυσές Σφαίρες 2023 μπορεί να στραφούν και στην μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς και να τιμήσουν τον James Cameron για το μοναδικό και ξεχωριστό του επίτευγμα με το δεύτερο «Avatar»

Η πρόβλεψη μας: Daniel Kwan and Daniel Scheinert – Everything Everywhere All at Once

Καλύτερο Σενάριο

Daniel Kwan and Daniel Scheinert – Everywhere Everything all at Once
Martin McDonagh – The Banshees of Inisherin
Steven Spielberg – The Fabelmans
Todd Field – Tár
Sarah Polley – Women Talking

Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε τη μάχη των μεγαθηρίων. Οι Daniels, ο McDonagh και ο Field θα αναμετρηθούν για το καλύτερο σενάριο της χρονιάς. Ωστόσο, φαίνεται το «The Banshees of Inisherin» του McDonagh με το σενάριό του που ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία να φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Η πρόβλεψή μας: Martin McDonagh – The Banshees of Inisherin

Χρυσές Σφαίρες 2023

Καλύτερη Ταινία – Δράμα

Avatar: The Way of Water
Elvis
The Fabelmans
Tár
Top Gun: Maverick

Η κατηγορία που αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό της βραδιάς με (σχεδόν) όλες τις υποψήφιες ταινίες να μπορούν να διεκδικήσουν το βραβείο. Φαίνεται, όμως, πως οι Χρυσές Σφαίρες 2023 θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ξανά τη σχέση τους με τον Tom Cruise (μη ξεχνάς τους επέστρεψε όλα τα βραβεία που έχει κερδίσει μετά τη δημοσιοποίηση των σκανδάλων) και θα βραβεύσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς «Top Gun: Maverick».

Η πρόβλεψή μας: Top Gun – Maverick

ADVERTISING

Χρυσές Σφαίρες 2023

Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Babylon
The Banshees of Inisherin
Everything Everywhere All at Once
Glass Onion
Triangle of Sadness

Νομίζω πως είναι η πιο εύκολη κατηγορία και η μόνη ταινία που μπορεί (και θα κερδίσει) είναι το «Everything Everywhere All at Once». Αν χάσει από το «Banshees», τότε θα αλλάξει τα πάντα για τα Όσκαρ 2023, αλλά δύσκολα θα δούμε τέτοια ανατροπή.

Η πρόβλεψή μας: Everything Everywhere All at Once

Χρυσές Σφαίρες 2023

Καλύτερος Ηθοποιός – Δράμα

Austin Butler – Elvis
Brendan Fraser – The Whale
Hugh Jackman – The Son
Bill Nighy – Living
Jeremy Pope – The Inspection

Fraser και Butler είναι οι δύο μεγάλοι διεκδικητές για το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για τα Όσκαρ 2023. Οι δύο τους θα δώσουν μία πρώτη “μάχη” στις Χρυσές Σφαίρες 2023 με τον Butler να φαίνεται να βγαίνει μπροστά. Η ερμηνεία του Fraser έχει αγαπηθεί από κριτικούς, αλλά προβλέπουμε μία πορεία σαν αυτή της Kristen Stewart στο «Spencer».

Η πρόβλεψή μας: Austin Butler – Elvis

 Χρυσές Σφαίρες 2023

Καλύτερος Ηθοποιός – Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Diego Calva – Babylon
Daniel Craig – Glass Onion
Adam Driver – White Noise
Colin Farrell – The Banshees of Inisherin
Ralph Fiennes – The Menu

Ο τρίτος διεκδικητής του φετινού Όσκαρ για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο, ο Colin Farrell είναι σίγουρο πως θα τιμηθεί στην κατηγορία αυτή.

Η πρόβλεψή μας: Colin Farrell – The Banshees of Inisherin

Καλύτερη Ηθοποιός – Δράμα

Cate Blanchett – Tár
Olivia Colman – Empire of Light
Viola Davis – The Woman King
Ana de Armas – Blonde
Michelle Williams – The Fabelmans

Ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ 2023 είναι η Cate Blanchett για το «Tár». Οπότε, είναι λίγο δύσκολο να φανταστούμε κάποιον άλλο να κερδίζει στην κατηγορία αυτή. Και μεταξύ μας, η ερμηνεία της Blanchett είναι απλά φανταστική και αξίζει ό,τι και να κερδίσει.

Η πρόβλεψή μας: Cate Blanchett – Tár

Χρυσές Σφαίρες 2023

Καλύτερη Ηθοποιός – Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Lesley Manville – Mrs. Harris Goes to Paris
Margot Robbie – Babylon
Anya Taylor Joy – The Menu
Emma Thompson – Good Luck to You Leo Grande
Michelle Yeoh – Everything Everywhere All at Once

Το άλλο μεγάλο φαβορί και η μόνη ηθοποιός που μπορεί να κοντράρει την Blanchett είναι η Michelle Yeoh. Οπότε και σε αυτή την κατηγορία στις Χρυσές Σφαίρες 2023, τα πράγματα είναι απλά!

Η πρόβλεψή μας: Michelle Yeoh – Everything Everywhere All at Once

Καλύτερος Β’ Ανδρικός Ρόλος

Brendan Gleeson – The Banshees of Inisherin
Barry Keoghan – The Banshees of Inisherin
Brad Pitt – Babylon
Ke Huy Quan – Everything Everywhere All at Once
Eddie Redmayne – The Good Nurse

Άλλη μία κατηγορία στην οποία το απόλυτο φαβορί για όλα τα βραβεία (και για τις Χρυσές Σφαίρες 2023) είναι ο Ke Huy Quan. Ο ξεχωριστός ρόλος του στο «Everything Everywhere All at Once», αλλά και η μεγάλη του επιστροφή στο Hollywood, φαίνεται πως θα καταφέρουν να φθάσουν μέχρι και τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η πρόβλεψή μας: Ke Huy Quan – Everything Everywhere All at Once

Χρυσές Σφαίρες 2023

Καλύτερος Β’ Γυναικείο Ρόλος

Angela Bassett – Black Panther: Wakanda Forever
Kerry Condon – The Banshees of Inisherin
Jamie Lee Curtis – Everything Everywhere All at Once
Dolly de Leon – Triangle of Sadness
Carey Mulligan – She Said

Ακόμα μία κατηγορία που μας δυσκολεύει ιδιαίτερα. Όλες οι γυναίκες της λίστας (πέρα της Carey Mulligan) φαίνεται να μπορούν να κερδίσουν το βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες 2023. Από την ιστορία, όμως, του θεσμού και την αγάπη τους στους μεγάλους σταρ και τις μεγάλες ταινίες, θα πούμε πως η Angela Bassett φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Η κατηγορία αυτή θα μας απασχολήσει πολύ μέχρι και τα Όσκαρ 2023. Νομίζω πως δε θα δούμε την ίδια ηθοποιό να κερδίζει το βραβείο στις διάφορες τελετές.

Η πρόβλεψή μας: Angela Bassett – Black Panther: Wakanda Forever

Πηγή:neolaia.gr

About Post Author