Το Black Mirror επιστρέφει στο Netflix για την έκτη σεζόν!

Περίληψη: Η πολυαναμενόμενη έκτη σεζόν του Black Mirror είναι γεγονός με την καθηλωτική dystopian sci-fi σειρά να επιστρέφει στην πλατφόρμα του Netflix.

Μετά από ένα «διάλειμμα» τριών ετών, το “Black Mirror”, η βραβευμένη σειρά επιστημονικής φαντασίας του Charlie Brooker είναι και πάλι εδώ. Σύμφωνα με το Variety, το Netflix συμφώνησε με τους συντελεστές της σειράς για μια έκτη σεζόν ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση development. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να απολαύσουμε συγκλονιστικές ανατροπές και δυστοπικές ιστορίες τρόμου ικανές να στοιχειώσουν τα όνειρά μας.

Black Mirror: Τι ξέρουμε για την 6η σεζόν;

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την 6η σεζόν της δημοφιλούς σειράς. Όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες, η έκτη σεζόν του Black Mirror θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με τον τελευταίο κύκλο της σειράς. Αυτό σημαίνει πως και πάλι τα επεισόδια θα είναι ολιγάριθμα – πιθανότατα τρία – αλλά όπως και στον προηγούμενο κύκλο πρόκειται να ναι υψηλών κινηματογραφικών προδιαγραφών, ξεπερνώντας σε διάρκεια τη μία ώρα. Φαίνεται πως το Netflix έχει επιλέξει συνειδητά την ποιότητα αντί της ποσότητας, τουλάχιστον όσον αφορά το Black Mirror. Όπως είδαμε και στην πέμπτη σεζόν, τα επεισόδια μεγαλύτερης διάρκειας δίνουν περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη των χαρακτήρων και των ιδιαίτερων θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται το Black Mirror. Σχετικά με το cast, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ονόματα, ωστόσο αν λάβουμε υπόψη τους ηθοποιούς που είδαμε στα τρία επεισόδια του προηγούμενου κύκλου, τότε μπορούμε να περιμένουμε συγκλονιστικές ερμηνείες για άλλη μια φορά. Anthony Mackie, Miley Cyrus, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace, Damson Idris, Andrew Scott, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Angourie Rice, Madison Davenport και Ludi Lin ήταν μερικοί από τους ηθοποιούς που εμφανίστηκαν στα επεισόδια της πέμπτης σεζόν.

black-mirror-01.jpg

Γιατί άργησε τόσο η έκτη σεζόν;

Οι fans του “Black Mirror” θα πρέπει να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή για την πολυαναμενόμενη έκτη σεζόν. Ο νέος κύκλος αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix μέσα στο 2023, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία. Από το φινάλε της season 5 και έπειτα, η σειρά βρισκόταν «στον πάγο». Παρά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Black Mirror, το μέλλον ήταν για πολύ καιρό αβέβαιο λόγω της διαμάχης των συντελεστών με την Endemol Shine Group για τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η διαμάχη ξεκίνησε όταν οι δημιουργοί του Black Mirror Charlie Brooker και Annabel Jones, αποχώρησαν από την Endemol Shine Group για να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία, με την υποστήριξη του Netflix. Τον Ιούλιο του 2020, οι δημιουργοί της σειράς έφτασαν σε μια συμφωνία-ορόσημο με την πλατφόρμα streaming, αποκτώντας πλειοψηφικό μερίδιο στη νεοσύστατη εταιρεία “Broke and Bones”

Black Mirror: Όταν η δυστοπία γίνεται τέχνη

Από τη στιγμή που το Black Mirror προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2011 στο βρετανικό Channel 4, έγινε αντιληπτό πως ήταν πολλά περισσότερα από μια ακόμη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Με βασικό άξονα τη dystopian sci-fi θεματολογία, τα αυτοτελή επεισόδια του Black Mirror όχι μόνο έχουν συναρπάσει εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, αλλά ξεχωρίζουν επίσης για τον τρόπο που ασκούν κριτική στη σύγχρονη κοινωνία για την κατάχρηση των νέων τεχνολογιών. Το διαδίκτυο, η εικονική πραγματικότηταη ιδιωτικότητακαι ο καταναλωτισμός είναι μόλις μερικά από τα θέματα των επεισοδίων της σειράς, τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από speculative fictionμαύρη κωμωδία και πολιτική σάτιρα.

Το Black Mirror έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για την ευφάνταστη θεματολογία, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες των ηθοποιών. Η σειρά του Charlie Brooker έχει κερδίσει συνολικά 83 υποψηφιότητες και 23 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 8 βραβείων Emmy και 2 βραβείων BAFTA. Το Black Mirror αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix, ενώ συχνά συγκαταλέγεται στις καλύτερες σειρές της προηγούμενης δεκαετίας. Μιλώντας για το Black Mirror δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο “Bandersnatch”. Πρόκειται για μια ταινία μεγάλου μήκους που εκτυλίσσεται στο σύμπαν του Black Mirror. Μάλιστα, η ταινία που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018 είναι interactive, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να επιλέξουν εκείνοι για το τι θα κάνει ο ήρωας της ιστορίας.  

About Post Author