της Κατερίνας Καλογήρου

Τα ραν ταν ταν, σναπ σναπ! Ήταν κάποτε ένα κοριτσάκι, που το λέγανε Wednesday, Τετάρτη επί το ελληνικότερον. Είχε μαύρα μαλλιά, λευκό δέρμα, σαν την Χιονάτη ένα πράγμα, μόνο που η δικιά μας θα τους είχε σφάξει, μάλλον, τους νάνους. Έπλεκε κάθε πρωί τα μακριά της μαλλιά σε δυο πλεξούδες, και έβγαζε βόλτα τον αγαπημένο της σκορπιό, τον Νέρο (που σημαίνει μαύρο στα λατινικά).

Η Wednesday δεν τα πήγαινε καλά με τα υπόλοιπα παιδάκια, δεν μπορώ να φανταστώ το γιατί, και οι γονείς της αποφάσισαν να την πάνε σε ένα ειδικό σχολείο  όπου θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα. Έτσι, πήγε στο Νέβερμορ όπου γνώρισε βρικολακάκια, σειρηνάκια, λυκανθρωπάκια, και λοιπά μαγοπαιδάκια, και σου λέει εδώ είμαστε, αυτοί είναι πιο άξιοι αντίπαλοι προς εξόντωση! Ε, εννοούσε για παρέα.

Και ξεκινάει το πάρτι. Το χωριό στο οποίο είναι τοποθετημένο τούτο το κολέγιο φυσικά είναι ιδρυμένο από κάποιον μισάνθρωπο που εξάγνιζε με φωτιά, σαν καλός ταλιμπάν, όσους θεωρούσε αμαρτωλούς, και έτσι οι κάτοικοι έμειναν με έναν ελαφρύ φόβο για τους Νεβερμορίτες, μιας και δεν κάνει πλέον να τους κάψουν. Η Τετάρτη θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο σχολείο και στο χωριό, γιατί συμβαίνουν όντως περίεργα πράγματα συνεχώς.

Η σειρά έχει μαύρο χιούμορ, και ανεστραμμένες κοινές αντιλήψεις ως μότο, μιας και η Wednesday δεν είναι το χαρωπό κοριτσάκι της διπλανής πόρτας, αλλά μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Η δράση προχωράει γρήγορα, όμως σε αφήνει παράλληλα να γνωρίσεις τους χαρακτήρες, να εξελιχθεί η ίδια η Wednesday, και να αναπτυχθούν δυναμικές ανάμεσα στις σχέσεις των εμπλεκόμενων. Η διευθύντρια του σχολείου είναι η αγαπημένη Gwendoline Christie (δεν τολμώ να μαντέψω την προφορά ώστε να το γράψω με ελληνικούς χαρακτήρες) που την είδαμε στο Game of Thrones ως Μπριέν της Τάρθ, οι γονείς της Wednesday ενσαρκώνονται από την Κάθριν τη Ζέτα τη Τζόουνς και τον Λούις Γκουσμάν, ενώ την πρωταγωνίστρια υποδύεται η Τζένα Ορτέγκα, που δεν την ήξερα από χθες, αλλά τολμώ να πω είναι η καταπληκτικοτελειότερη επιλογή για τον ρόλο. Μπόνους, τα επεισόδια έχουν καταπληκτικές διασκευές ροκ κομματιών που έγραψαν ιστορία, σε πιο ατμοσφαιρικές και ελαφρώς κλασικές βερσιόν. Δεσμεύομαι να επιστρέψω με πιο εμπεριστατωμένη άποψη όταν ολοκληρώσω τη σειρά. Μέχρι τότε, τα ραν ταν ταν, σναπ σναπ!

About Post Author

You May Also Like

More From Author