Ο νεοσύλλεκτος, οι δικηγόροι της CIA, και ο κακός χαμός

της Κατερίνας Καλογήρου

Εχθές σου μίλησα για τα πρώτα τρία επεισόδια, σήμερα θα σου μιλήσω για ολόκληρη την πρώτη σεζόν της σειράς The recruit. Δικηγόροι, λοιπόν, και CIA. Ένας πρωτότυπος συνδυασμός, μιας και συνήθως έχουμε τους κλασικούς κατασκόπους σε πρώτο πιάτο, όμως αυτή τη φορά, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από άλλη πλευρά.

Έχουμε τον πρωταγωνιστή μας (Noah Centineo), 24 ετών, νεούδη δικηγόρος από το πανεπιστήμιο, ο οποίος πιάνει δουλειά στην CIA, και μόλις από την πρώτη μέρα στην νέα του εργασία ξεκινάει ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου. Ανακαλύπτει μια απειλή κατά της υπηρεσίας από μια πρώην πράκτορα (Laura Haddock), που ανακοινώνει μέσω μιας φιλικότατης επιστολής πως θα βγει με ντουντούκα στο Σέντραλ Παρκ και θα τους ξερομπιάσει, αν δεν την βγάλουν από τη φυλακή. Και έτσι, η ζωή του νεαρού μας δικηγόρου, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Προσπαθεί να φέρει εις πέρας το ζήτημα, όπως του ανέθεσε το αφεντικό του, έχοντας σχεδόν όλους του συνεργάτες εναντίον του, έτοιμους να του ρίξουν μπανανόφλουδα με την πρώτη ευκαιρία. Η CIA σε αυτή τη σειρά, δεν είναι ένα τέλεια κουρδισμένο ρολόι, αλλά ένας συρφετός οπορτουνιστών, χρήσιμων και άχρηστων, οι οποίοι έχουν σαν μόνη έγνοια την δική τους προαγωγή.

Η σειρά τα έχει όλα. Γρήγορη πλοκή, ίντριγκα, χιούμορ, δράση, έναν πρωταγωνιστή που υπηρέτησε τέλεια τον ρόλο του, μια συμπρωταγωνίστρια που έπαιξε έναν τρομερά ενδιαφέροντα χαρακτήρα, και φυσικά τα χαριτωμένα παράπλευρα γεμίσματα, ώστε να μην ασχολούμαστε 100% μόνο με την υπηρεσία. Η σειρά κυλάει νεράκι, αναφέρεται σε πτυχές των κατασκοπικών υπηρεσιών που είναι πιο κοντά στον μέσο θεατή (από ότι είναι παραδείγματος χάριν ο Τζέιμς ο Μποντ), και παρόλα αυτά σε μπλέκει σε έναν κυκεώνα εξελίξεων και υπερβολών, που αναπόφευκτα θα πεις «ντάξει, να το ξεματιάσουμε το παλληκάρι καλού κακού». Η πλατφόρμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα, ακόμα, αν θα προβεί σε δεύτερη σεζόν, όμως ελπίζω πραγματικά να προχωρήσει διότι μας άφησε σε μεγάλη αγωνία με το τελευταίο της επεισόδιο.

About Post Author