Έρχονται ριζικές αλλαγές στο Netflix—Έφτασε το τέλος για ένα βασικό χαρακτηριστικό του;

Το Netflix συνεχίζει να βλέπει τους συνδρομητές του να μειώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να σκέφτεται να αλλάξει ένα από τα πιο βασικά και λατρεμένα χαρακτηριστικά του.

Η δημοφιλής streaming πλατφόρμα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το binge μοντέλο στην κυκλοφορία των σειρών. Από το Netflix ξεκίνησε η μόδα του bingewatching με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μην βγαίνουν από το σπίτι τους και να λιώνουν στους καναπέδες τους για πολλές ώρες, βλέποντας όλα τα νέα επεισόδια της αγαπημένης του σειράς.

Σύμφωνα με puck.news, ο CEO του Netflix, Reed Hastings, σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να αλλάξει το μοντέλο και να εφαρμόσει το κλασικό μοντέλο με τα επεισόδια να κυκλοφορούν σε εβδομαδιαία βάση. Οι άλλες streaming υπηρεσίες, όπως το Disney Plus και το Amazon Prime Video, έχουν υιοθετήσει ένα μοντέλο με πρεμιέρα 2 ή 3 επεισοδίων και στη συνέχεια ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα, κάτι που δείχνει να είναι αποτελεσματικό, καθώς και οι δύο υπηρεσίες παρουσιάζουν άνοδο τους τελευταίους μήνες.

Ο Hastings, αναφέρει ότι «Δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα επεισόδια από εβδομάδα σε εβδομάδα μειώνουν τη μείωση των συνδρομητών, αλλά το ποσοστό εκτροπής συνδρομητών από το Netflix έχει αυξηθεί και είναι πλέον η μόνη πλατφόρμα με την binge στρατηγική» ανέφερε ο Reed Hastings

Τον τελευταίο χρόνο το Netflix πειραματίστηκε με το κυκλοφορεί σε δύο μέρη τις τελευταίες σεζόν κάποιων εκ των blockbuster σειρών του (La Casa De Papel, Ozark και Stranger Things). Ειδικά στην περίπτωση των Stranger Things το μοντέλο αυτό σημείωσε τεράστια επιτυχία, όμως το Netflix εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή:enikos.gr

About Post Author