Αφιέρωμα στο σινεμά από το Κεμπέκ

Με αφορμή την Εθνική Εορτή του Κεμπέκ και την τελετή Gala Québec Cinéma, η έναρξη του καλοκαιριού σηματοδοτείται από μία εορταστική περίοδο για την Belle Province !

Απολαύστε την 100% Κεμπέκ επιλογή μας : μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες, από μία ανάλαφρη κωμωδία έως το απόλυτο θρίλερ… για να τα παρακολουθήσετε χωρίς άλλη καθυστέρηση στην πλατφόρμα TV5MONDEplus

Και φυσικά, μην χάσετε την τελετή Gala Québec Cinéma την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 00:20 (ώρα Ελλάδος) στο κανάλι TV5MONDE !

Διασταυρούμενα πεπρωμένα

Πέτρα-Μολύβι-Ψαλίδι

Ο Μπουκάν γνωρίζει έναν παλιό αρχηγό. Ο Λορέντζο θέλει να φέρει εις πέρας την τελευταία επιθυμία της ετοιμοθάνατης γυναίκας του. Ο Βενσάν έχει χρέη να εξοφλήσει. Τρία πεπρωμένα διασταυρώνονται ένα βράδυ με έκλειψη.

 > Δείτε την ταινία 

Ένα τροχαίο δυστύχημα φέρνει σε αντιπαράθεση τα πεπρωμένα μίας νοσοκόμας, ενός γιατρού ασθενοφόρου και μίας Γαλλίδας ηθοποιού η οποία προσπαθεί να έρθει και πάλι κοντά με τον γιο της με αφορμή ένα γύρισμα στο Μόντρεαλ.

 > Δείτε την ταινία 

Μέσω της οθόνης μας

Υπέροχες

Η Λορί ονειρεύεται να γίνει συντάκτρια ιστοσελίδας, η Κλαρά είναι το αστέρι των κοινωνικών δικτύων. Η Ελιζαμπέτ, από την άλλη, επαναστατεί ενάντια στην δικτατορία του εικονικού. Θα βιώσουν τα παράδοξα που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει κάθε μοντέρνα νέα γυναίκα.

 > Δείτε την ταινία  

Η φωλιά

Ο Πιερ-Λουκ βρίσκεται μόνος του σε ένα καταφύγιο. Σε αυτή την εμπειρία που οργάνωσε η γυναίκα του θα πρέπει να πάρει την κάμερά του για να δημιουργήσει τις σκηνές μίας θεραπευτικής ταινίας η οποία θα τον βοηθήσει να αναδείξει τα ελαττωματικά στοιχεία της σχέσης του.

 > Δείτε την ταινία  

Ιστορίες πολύ μικρές

Aniksha

Η Ανικσά, μία νέα γυναίκα της ινδο-μαυρικιανής διασποράς, βρίσκει δουλειά σε ένα τηλεφωνικό κέντρο. Εκεί γνωρίζει έναν αινιγματικό επόπτη και ανακαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων.
 > Δείτε την ταινία μικρού μήκους 

Brotherhood

Ο Μοχάμεντ αναστατώνεται από την επιστροφή του μεγάλου του γιου από την Συρία. Ο τελευταίος συνοδεύεται από μία μυστηριώδη σύζυγο. Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών θα κλιμακωθεί έως το σημείο της ρήξης.

 Βραβείο καλύτερης καναδικής ταινίας μικρού μήκους στοTIFF (Καναδάς, 2018)

 > Δείτε την ταινία μικρού μήκους 

About Post Author