Αφήστε τον Henry Cavill ήσυχο!

της Κατερίνας Καλογήρου

Τί έχουν πάθει όλοι εκεί στο Χόλιγουντ, και τα έβαλαν με τον Henry; Καλό παιδί, είναι. Καλός στη δουλειά του, είναι. Διεξοδικός στις μελέτες των ρόλων, είναι. Φίξιον φαν, είναι. Λονδρέζικη προφορά, έχει! Υπερκούκλος, αυτό κι αν είναι! Μα τι άλλο θέλετε πια, κύριοι Αγιοξυλίτες; Να μαζέψουμε υπογραφές με το αίτημα: αφήστε τον Henry Cavill ήσυχο;

Αρχικά, διαλύθηκε η συνεργασία του με το Netflix, και δεν θα εμφανιστεί στην 4η σεζόν του Witcher ως Γκέραλτ, διότι το συμβόλαιό του που εξασφάλιζε τα δικαιώματα του προσώπου του προς όφελος της πλατφόρμας τον δυσκόλεψε αρκετά για άλλες δουλειές. Επιπλέον, οι αποκλίσεις των σεναριογράφων από τα βιβλία του Sapkowski (η σειρά Witcher – ο Γητευτής κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Selini), τον ενόχλησαν ιδιαίτερα, μιας και ο Henry είναι φανατικός θαυμαστής του κόσμου του Witcher, από τα βιβλία, τα κόμιξ μέχρι, φυσικά, και τα παιχνίδια.

Οι κορασιές του κόσμου κλάψαμε, αλλά σκουπίσαμε τα μυτάκια μας όταν ανακοινώθηκε πως επιτέλους θα ξαναγίνει Σούπερμαν, και θα δούμε κάτι περισσότερο από το σαγόνι του ηθοποιού, γιατί είπαμε, το Netflix είχε καπαρώσει τα δικαιώματα από τα χειλάκια και πάνω. Και βγήκε η ανακοίνωση, και χαρήκαμε, και λέγαμε μάλιστα πως επιτέλους οι παραγωγοί του Σούπερμαν αποφάσισαν να φτιάξουν μια χαρούμενη ταινία με τον συγκεκριμένο ήρωα, μιας και το σκοτεινό μοτίβο που προτίμησαν στις προηγούμενες ταινίες, δεν είναι οικείο στο κοινό, καθώς αποτελεί πτυχή του χαρακτήρα σε ένα παντελώς συγκεκριμένο και μεμονωμένο φανταστικό σύμπαν της DC.

Μην πάρουμε όμως ανάσα, μη χαρούμε γιορτινές μέρες…όχι! Άκυρη η συμμετοχή του καλού μας Henry  στις υπερηρωικές ταινίες, διότι αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι σαν ριμπούτ, ο Σούπερμαν μικρός/πάει φαντάρος και λοιπά, οπότε θεώρησαν πως δεν είναι ταιριαστός στον ρόλο έτσι όπως τον οραματίστηκε το στούντιο. Αποτελεί πραγματικό αίνιγμα το ποιος μπορεί να είναι καλύτερος για να ενσαρκώσει τον υπεράνθρωπο με την κόκκινη κάπα (και για κάποιο λόγο με το ασορτί κόκκινο εσώρουχο).

Εμείς πάντως αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις σε άλλες δουλειές που ανοίγονται μπροστά στον αγαπημένο ηθοποιό, μιας και ανακοινώθηκε από τον συγγραφέα φαντασίας Brandon Sanderson πως θα συμμετέχει στην παραγωγή ταινίας για τη δική του σειρά βιβλίων Mistborn (η σειρά κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος και ονομάζεται Ομιχλογέννητοι). Ο Cavill είχε δηλώσει παλαιότερα πως θα ήταν ιδιαίτερα θερμός στο να συμμετέχει σε όποια παραγωγή του έργου το Sanderson. Ακόμα, η Amazon ανακοίνωσε πως ανέλαβε την παραγωγή σειράς και ταινιών για το Warhammer, ενός φανταστικού κόσμου που βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι, μεγάλος φαν του οποίου είναι ο Henry Cavill. Θα αφήσω τις ανησυχίες μου για την ανάληψη του έργου από την Amazon κατά μέρος, διότι μετά το The Rings of Power δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη, και θα πω οτι περιμένω να δω τον Henry να συμμετέχει στην εν λόγω παραγωγή, διότι ο ίδιος ενθουσιάστηκε τόσο με την ανακοίνωση αυτή που έσπευσε να την μοιραστεί με εμάς στους διαδικτυακούς λογαριασμούς του.

Henry όλα καλά θα πάνε, μια καινούργια μέρα ξημερώνει, πάρε τον τεράστιο σκυλάκο που έχεις αγκαλιά, και εμείς είμαστε μαζί σου!

About Post Author