To Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) ανακοίνωσε τις 10 κορυφαίες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές για το 2022 και αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι τι δεν εντάχθηκε στη λίστα του.

Στις επιλογές ταινιών τους δεν συμπεριλήφθηκαν παραγωγές συνδρομητικών υπηρεσιών streaming για πρώτη φορά από τότε που έγιναν βιώσιμο τμήμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Οι 10 καλύτερες ταινίες, είναι: “Avatar: The Way of Water”, “Elvis”, “Everything Everywhere All At Once”, “The Fabelmans”, “Nope”, “She Said”, “Tár”, “Top Gun: Maverick”, “The Woman King” και “Women Talking”.

Με δεδομένο ότι το AFI έχει ιστορικό στη σωστή πρόβλεψη των υποψηφίων για την κατηγορία Καλύτερης Ταινίας στα βραβεία Όσκαρ, η Universal Films αυξάνει τις πιθανότητές της να είναι υποψήφια, καθώς έχει τέσσερις ταινίες στη λίστα.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές σειρές, οι προβλέψεις περιελάμβαναν περισσότερο περιεχόμενο που παράγεται από συνδρομητικές υπηρεσίες streaming. Η λίστα των 10 κορυφαίων τηλεοπτικών προγραμμάτων είναι: “Abbott Elementary”, “The Bear, Better Call Saul”, “Hacks”, “Mo”, “Pachinko”, “Reservation Dogs”, “Severance”, “Somebody Somewhere” και “The White Lotus”.

“Τα Βραβεία AFI φωτίζουν στην αριστεία στην αφήγηση και στους συνεργάτες που φέρνουν αυτές τις ιστορίες στην οθόνη” δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, Μπομπ Γκαζάλε σε ανακοίνωση. “Φέτος, περισσότερο από ποτέ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γιορτάζουμε την κοινότητα των καλλιτεχνών που πραγματοποιούν αυτά τα όνειρα – καθώς έχουν ανεβάσει τη διάθεση μας στις πιο δύσκολες στιγμές και έχουν αποδείξει τη δύναμη αυτής της σπουδαίας μορφής τέχνης” πρόσθεσε.

Το γκαλά του AFI κατά τη διάρκεια του οποίου θα τιμηθούν οι δημιουργοί και συντελεστές των 10 κινηματογραφικών και 10 τηλεοπτικών παραγωγών θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου στο Μπέβερλι Χιλς.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author