Super Bowl – Γιώργος Καρλαύτης: Ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά το τρόπαιο και μάλιστα στη rookie σεζόν του

Πιο ονειρεμένη ρούκι σεζόν δεν θα μπορούσε να έχει ο Γιώργος Καρλαύτης. Ο απόφοιτος του Περντιού, που μετακόμισε στις ΗΠΑ από την Αθήνα σε ηλικία 13 ετών, στην πρώτη του σεζόν στο NFL ευτύχησε να πάρει και τον τίτλο στο Super Bowl.

Ο Καρλαύτης έγινε ο δεύτερος Ελληνας που κατακτά πρωτάθλημα στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο (ο Ελληνικής καταγωγής, αλλά Αμερικανός Κρις Μαραγκός το είχε κατακτήσει το 2018), άθλημα το οποίο όταν μετακόμιζε στις ΗΠΑ, δεν γνώριζε καν. Ηταν πάντα φαν του… soccer και μάλιστα φανατικός φίλος του Παναθηναϊκού.

Οταν έγινε ντραφτ πριν ένα χρόνο, ρωτήθηκε για το αν υποστηρίζει την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό. Η απάντησή του: «Παναθηναϊκός! Πάντα. Όλη μέρα. Θύρα 13, έλα φίλε… Τα πρώτα ρούχα που έβαλα όταν γεννήθηκαν ήταν του Παναθηναϊκού. Πράσινο και άσπρο, φίλε»…

Υπενθυμίζεται ότι ο Καρλαύτης επιλέχθηκε στο νο 30 του draft από την ομάδα του. «Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινάει. Σας ευχαριστώ, Kansas City Chiefs», έγραψε λίγα λεπτά μετά την επιλογή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν 13 ετών μετά την αναπάντεχη απώλεια του πατέρα του.

Πηγή: gazzetta.gr

About Post Author