Ένας εμβληματικός παίκτης του NBA και των Νιου Γιορκ Νικς, ο Γουίλις Ριντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Θρήνος στο NBA για τον θάνατο του Hall of Famer, Γουίλις Ριντ, ο οποίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Νιου Γιορκ Νικς.

Ο επτά φορές All Star θρύλος της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου πέρασε ολόκληρη τη δεκαετή καριέρα του στην ομάδα της Νέας Υόρκης και έγινε ο πρώτος που κέρδισε διακρίσεις MVP κανονικής περιόδου, MVP τελικών και MVP All-Star σε μία σεζόν το 1970, πριν οδηγήσει τους Νικς στο δεύτερο πρωτάθλημα το 1973.


«Καθώς θρηνούμε, θα προσπαθούμε πάντα να τηρούμε το πρότυπο που άφησε πίσω του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Νικς, προσθέτοντας: «Η απαράμιλλη ηγεσία, η θυσία και η εργασιακή ηθική που τον προσωποποίησαν ως πρωταθλητή μεταξύ των πρωταθλητών. Είναι μια κληρονομιά που θα ζει για πάντα».

Ο Ριντ έμεινε στην ιστορία για την αυταπάρνηση που επέδειξε στον 7ο τελικό του NBA του 1970 εναντίον των Λος Άντζελες Λέικερς. Παρά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο πόδι στον 5ο τελικό και του απαγόρευε να παίξει στο τελευταίο ματς, εμφανίστηκε ξαφνικά στο παρκέ, ξεσήκωσε το πλήθος στο Madison Square Garden και ενέπνευσε τους συμπαίκτες του μέχρι τη νίκη με 113-99.

Αγαπημένος στις τάξεις των φιλάθλων των Νεοϋορκέζων αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1974, έχοντας μέσο όρο 18,7 πόντους και 12,9 ριμπάουντ ανά αγώνα και ήταν ο πρώτος παίκτης των Νικς που είδε τη φανέλα του να αποσύρεται.

Επέστρεψε στους Νικς ως προπονητής τη σεζόν 1977-78, ενώ αργότερα ανέλαβε τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author