Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του Οπεν της Μαδρίτης σταμάτησε η πορεία του Έλληνα Πρωταθλητή, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Στα ημιτελικά του Οπεν της Μαδρίτης σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον Γερμανό να παίρνει άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο. Στο τελικό το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ.

Τα αβίαστα λάθη που συνόδευσαν το παιχνίδι του Τσιτσιπά στο πρώτο σετ, απλοποίησαν το έργο του Ζβέρεφ, ο οποιος κρατώντας το σερβις του δεν απειλήθηκε μέχρι το 6-4.

Στο δεύτερο ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης αξιοποίησε τα απογοητευτικά σερβις του Γερμανού και σημειώνοντας το break έφτασε στο 6-3, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ. Στο τρίτο όμως η έλλειψη συγκέντρωσης στοίχισε στον Τσιτσιπά, ο οποίος είδε τον Ζβέρεφ να απαντά με δικό του break και κρατώντας το σερβις του να φτάνει άνετα στο 6-2, «αρπάζοντας» την πρόκριση για τον τελικό.

Το τουρνουά της Μαδρίτης, το οποίο ο 25χρονος Γερμανός έχει κατακτήσει δύο φορές (2018 και 2021), είναι το Masters 1000 που είναι το πιο επιτυχημένο για αυτόν (19 νίκες – 2 ήττες). Το απέδειξε, άλλωστε απόψε, «φιμώνοντας» τον Τσιτσιπά και αποκλείοντας τον από τη συνεχεία, σε λίγο λιγότερο από δύο ώρες.

Το «θαύμα» του Αλκαράθ συνεχίζεται…

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο πρώτος φιναλίστ στο Όπεν της Μαδρίτης. Αν και έχασε το πρώτο σετ, ο Ισπανός (Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη) πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 1 στον κόσμο) στον πρώτο ημιτελικό με 6-7(5), 7-5, 7-6(5), μετά από αγώνα διάρκειας τριών ωρών και 36 λεπτών περίπου, και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό. Εκεί ο 19χρονος άσος θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού, στον οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετράται με τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Αλκαράθ «έσπασε» με το… καλημέρα το σερβίς του Τζόκοβιτς, ο οποίος ωστόσο έκανε “break” στον Ισπανό στο όγδοο γκέιμ και ισοφάρισε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους ως το 6-6, με τον Σέρβο να είναι πιο αποτελεσματικός στο τάι μπρέικ και με 7-5 να παίρνει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο «μονομάχοι» εκμεταλλεύθηκαν το σερβίς τους μέχρι και το 6-5, ενώ στη συνέχεια ο Αλκαράθ έκανε “break” και με 7-5 ισοφάρισε τα σετ σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους ως το τάι μπρέικ, όπου ο Αλκαράθ επικράτησε με 7-5 και πανηγύρισε το σετ και μια σπουδαία νίκη κόντρα στο Νο 1 του κόσμου.

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author