Το ματς της ειρήνης, άλλο ένα δείγμα του μεγαλείου του Ντιέγκο Μαραντόνα

Το ιερατείο της ΦΙΦΑ μπορεί επί της ουσίας να έχει εδώ και δεκαετίες αναθεματίσει τον αποσυνάγωγο, έκλυτο και κακό παράδειγμα Ντιέγκο Μαραντόνα – εκτός βέβαια σαν «εμπορικό σήμα» και ιδιαίτερα μετά θάνατον – όμως το Βατικανό, είχε ανέκαθεν διαφορετική προσέγγιση.

Και πως αλλιώς βέβαια θα μπορούσε να είναι, όταν ο Πάπας είναι Αργεντινός, ο οποίος κατά κόσμο λέγεται Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και γνήσιος ποδοσφαιρόφιλος.

Θα μου πείτε βέβαια ότι το Αργεντινός και γνήσιος ποδοσφαιρόφιλος είναι πλεονασμός.

Όπως και το ότι το Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ταιριάζει απείρως περισσότερο σε μεταγραφή ανερχόμενου αστέρα της Σαν Λορέντζο στην Μπαρτσελόνα, παρά σε ανερχόμενο Καρδινάλιο. Το ποια αφίσα εξάλλου μπορεί να είχε σαν παιδί στο δωμάτιο του, το βλέπεις ανάγλυφα στην έκφραση του Ποντίφικα στη συνάντησή τους με τον Μαραντόνα.

Στη μνήμη του Ντιέγκο

Ανακοινώθηκε λοιπόν επισήμως αυτή την εβδομάδα, ότι ένα από τα fund που έχει δημιουργήσει ο Πάπας Φραγκίσκος, θα διοργανώσει για τρίτη φορά, το περίφημο «ματς της Ειρήνης». Θα λάβει χώρα στις 14 Νοεμβρίου στη Ρώμη και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, δύο χρόνια ακριβώς μετά την ανάληψη του στους ουρανούς, τον Νοέμβριο του 2020.

Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Μαραντόνα υπήρξε από τους πρωτοστάτες των δύο άλλων «ματς της Ειρήνης» που προηγήθηκαν το 2014 και το 2016. Ο Ντιεγκίτο, μπορεί στον πολυτάραχο βίο του, να μην τηρούσε ακριβώς τις δέκα εντολές και να του ταίριαζε περισσότερο η παραβολή του Ασώτου, αλλά δεν αποποιήθηκε ποτέ της Καθολικής ανατροφής που είχε λάβει από τη βαθιά θρησκευόμενη μητέρα του.

Υπάρχει εξάλλου Αργεντινός, που ακόμη κι αν ξημεροβραδιάζεται στα κακόφημα μπαρ των “arrabales”, τα «καταραμένα» προάστια, και το ξημέρωμα τον βρίσκει να τραυλίζει «μια ζωή μέσα στους δρόμους και τις νύχτες/ μια ζωή με παρανόμους και ξενύχτες», δε σταματά για να κάνει τον σταυρό του μόλις δει εκκλησιά;

Για τον Ντιέγκο, τον Πάπα και την Ειρήνη

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επινοήσει το φιλανθρωπικό αυτό ματς, για να μαζέψει χρήματα για καλό σκοπό, για την οργάνωση “Scholas Occurrentes”, ένα παρακλάδι του Βατικανού που συντηρεί 400 χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε πέντε Ηπείρους.

Σε αυτή την τρίτη του έκδοση λοιπόν στις 14 Νοεμβρίου, αναμένεται να δώσουν το παρόν πολλά μεγάλα αστέρια. Ήδη ο Lionel Messi, ο Ronaldinho, ο Gianluigi Buffon, ο Dani Alves, ο José Mourinho και πολλοί άλλοι, έχουν επικυρώσει την παρουσία τους σε ένα βίντεο που ανέβηκε στην αντίστοιχη πλατφόρμα “We Play For Peace”.

Βίντεο που βέβαια σε ουδόλως διαβολική σύμπτωση, λανσαρίστηκε στις 10/10 σε συνέργεια με τον φέροντα συμβολισμό του αφιερώματος προς τον καλύτερο παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα με το νούμερο 10. Εξάλλου, το γεγονός ότι το ματς της Ειρήνης θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης, μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, τα λέει όλα για τη σπουδαιότητα του.

Γιατί όπως τα εξηγούν ωραία και ο Dani Alves με τον Pepe Reina στο περιώνυμο βίντεο, θα είναι μια βραδιά χωρίς προηγούμενο, ένα ιστορικό ματς, στο οποίο θα τα δώσουν όλα: «Για τον μεγάλο Ντιέγκο, για τον Πάπα και για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Πηγή:oneman.gr

About Post Author