Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε και το εμπόδιο του Γιανίκ Σίνερ με 2-0 (7-6, 6-2) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rome Masters, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Παίζοντας εκπληκτικό τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση που του έβαλε ο Γιανίκ Σίνερ και πήρε το μεταξύ τους ντέρμπι με 2-0 σετ (7-6, 6-2), μαζί και την πρόκριση στα ημιτελικά του Rome Masters εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (από τον οποίο ηττήθηκε στη Μαδρίτη).

Οι δύο τενίστες πρόσφεραν όμορφο θέαμα αντάξιο των ονομάτων τους, με τον Στέφανο να μην βρίσκει απέναντί του έναν εύκολο αντίπαλο. Ο Ιταλός δεν παραδόθηκε λεπτό και έπαιξε στα ίσα τον Έλληνα, ο οποίος κράτησε την ψυχραιμία του στα δύσκολα και πανηγύρισε στο φινάλε.

Το ξεκίνημα του Στέφανου στο πρώτο σετ ήταν ιδανικό. Έκανε μπρέικ μόλις στο δεύτερο γκέιμ και πίεσε από το ξεκίνημα τον Ιταλό. Στο τρίτο συναρπαστικό γκέιμ που διήρκησε σχεδόν 15′ ο Στέφανος άντεξε, το πήρε, παρά το γεγονός ότι απειλήθηκε με πολλαπλά μπρέικ και πήρε μεγάλο προβάδισμα με 3-0.

Ο Σίνερ έβγαλε αντίδραση, έκανε το μπρέικ και κράτησε το σερβίς του φέρνοντας το σετ στα ίσα (3-3). Η συνέχεια ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο των δύο αθλητών και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ οι δυο τους πήγαν χέρι-χέρι στα γκέιμ, με το μπρέικ που έκανε ο Τσιτσιπάς στο πρώτο σερβίς γκέιμ του Σίνερ, να του δίνει σαφές προβάδισμα. Ο Στέφανος έκανε κι άλλο, πήρε σαφές προβάδισμα και έκλεισε το ματς και την υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά.

Πηγή:sport24.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author