Προελαύνει για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν άντεξε στην πίεση του Κάρλος Σάινθ και με εξαιρετική οδήγηση κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Grand Prix του Καναδά, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρκ.

Η Red Bull συνεχίζει να προελαύνει, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει στην έκτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του και πέμπτη δική του σε εκείνο το διάστημα, καταφέρνοντας έτσι να αυξήσει τη διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρκ, που έκανε εξαιρετικό αγώνα.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Τσουνόντα περίπου 15 γύρους πριν το τέλος έβαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και έτσι ο Κάρλος Σάινθ βρήκε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά του από τον Ολλανδό πιλότο και οι δυο τους να μας χαρίσουν μια μεγάλη μάχη.

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari πίεσε με… νύχια και με δόντια τον Φερστάπεν, όμως δεν κατάφερε ποτέ να βρεθεί δίπλα του και να τον κάνει να φοβηθεί πραγματικά. Έτσι η Red Bull εξασφάλισε τη νίκη παρά την απώλεια του Σέρχιο Πέρεζ που αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και αποχώρησε πολύ νωρίς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την άλλη Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρκ έδωσε τα πάντα εκκινώντας από την τελευταία θέση, τερματίζοντας τελικά 5ος, και θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει ακόμα και βάθρο, όμως ένα λάθος των μηχανικών σε πιτ στοπ του στέρησε αυτή την επιλογή. Ένα παρόμοιο λάθος έγινε και στον Σάινθ λίγο αργότερα.

Τρίτος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον που επέστρεψε σε βάθρο έπειτα από καιρό, έχοντας πίσω του τον ομοσταυλό του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ. Οι δύο Αλπίν των Οκόν και Αλόνσο βρέθηκαν στην 6η και την 7η θέση, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Μπότας, Ζου και Στρολ.

Πηγή:in.gr

About Post Author