Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία, καθώς για μία ακόμη φορά στην πλούσια καριέρα του κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, σε έναν αγώνα όπου μπορεί να μην σημείωσε την πολύ μεγάλη επίδοση, ωστόσο έκανε μια σειρά από σπουδαία άλματα. Ο Τεντόγλου είχε καλύτερη προσπάθεια, την πέμπτη με 8,32 μ., η οποία μάλιστα μέχρι την έναρξη των έκτων προσπαθειών του χάριζε το χρυσό μετάλλιο.
Ο 24χρονος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση του 2022, αλλά και το πρώτο της στο αγώνισμα του μήκους στην ιστορία του θεσμού.
Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, σε μια προσπάθεια η οποία ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ διαδοχικά συνέχισε με προσπάθειες στα 8,30 μ., 8.29 μ., 8,24 μ., 8,32 μ. και 8,20 μ., στο έκτο του άλμα. Ο νικητής στο Παγκόσμιο κλειστού του 2022 και των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021, μέχρι το άλμα του Κινέζου Γιάναν Ουάνγκ επικρατούσε του αγώνα με όλα τα έγκυρα άλματα του, αφού δεύτερος ακολουθούσε ο Σίμον Εχάμερ με 8,16 μέτρα. Ο Κινέζος είχε 8,03 μ. και ήταν στην πέμπτη θέση, ωστόσο στο έκτο του άλμα βρήκε το σωστό πάτημα κι έγραψε 8,36 μ. για να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό μεγάλο μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτος στη διοργάνωση που έγινε στην πατρίδα του το 2015.
Ο Τεντόγλου, έδωσε συνέχεια σε μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, που ξεκινούν αρκετά – πλέον – χρόνια πίσω, όταν ως έφηβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο αγώνισμα. Ο άλτης από τα Γρεβενά, είναι ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο και ο νικητής διαδοχικά στο Ευρωπαϊκό κλειστού του 2019 και 2021, των Ολυμπιακών Αγώνων και του Παγκοσμίου κλειστού του 2022. Παράλληλα με τις εμφανίσεις σε μίτινγκ ανά τον κόσμο επιβεβαιώνει διαρκώς την μοναδική του σταθερότητα σε άλματα πάνω από τα 8,20 μ., όπως έκανε και σήμερα.

«Έχανα πολλά εκατοστά στην προσγείωση, που μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Έκανα πολύ καλά άλματα, αλλά δεν ξέφυγε ένα μεγάλο άλμα. Σήμερα οι προσγειώσεις μου ήταν κακές. Άφηνα το σώμα μου πίσω και δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Είναι κρίμα που το έχασα έτσι. Η φόρα μου ήταν εντάξει, τα πατήματα μου καλά, ίσως λίγο να το έχανα στον αέρα», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.
Και πρόσθεσε: «Κρίμα που δεν ήρθε το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοιχτού είναι καλοδεχούμενο, τώρα θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ καλύτερα για του χρόνου στη διοργάνωση του 2023, που μάλιστα θα γίνει στην Ευρώπη και θα είναι καλύτερα».
«Πλέον θα μου φύγει η μεγάλη πίεση. Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και μακάρι να αναδειχθώ και νικητής», κατέληξε ο αθλητής.

Πηγή:greek-web-tv.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author