Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1966 Τζορτζ Κοέν

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζορτζ Κοέν, που υπήρξε μέλος της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και βασικός δεξιός αμυντικός της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, Τζορτζ Κοέν, πέθανε σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας στο πένθος το Αγγλικό ποδόσφαιρο. Σημειώνεται ότι ο Κοέν σημείωσε 37 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής Αγγλίας και έγινε εθνικός ήρωας για το κατόρθωμά του με την ομάδα των «τριών λιονταριών», κατακτώντας το μοναδικό τρόπαιο στην ιστορία της χώρας μέχρι σήμερα.

Στην 13χρονη καριέρα του στην Φούλαμ, από το 1956 έως το 1969, ο Κοέν πραγματοποίησε 459 εμφανίσεις με τον σύλλογο να γνωστοποιεί την είδηση του θανάτου του, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του κλαμπ.

Το 2000 του απονεμήθηκε ο τίτλος MBE, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του στο Craven Cottage (σ.σ. έδρα της Φούλαμ) τιμώντας τη μνήμη του πρώην παίκτη τους και σηματοδοτώντας την 50ή επέτειο από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μετάλλιό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο εκτίθεται στο στάδιο, με τον σύλλογο να το έχει αγοράσει για 80.000 λίρες το 1998.

Ο σερ Άλφ Ράμσεϊ, ο οποίος προπόνησε την ομάδα της Αγγλίας το 1966, αποκάλεσε τον Κοέν τον «καλύτερο δεξί μπακ της χώρας», ενώ ο θρυλικός εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Τζορτζ Μπεστ τον περιέγραψε ως «τον καλύτερο μπακ που αντιμετώπισα στην καριέρα μου».

ieidiseis.gr

About Post Author