Ο Ελ Αραμπί “καθάρισε” την ΑΕΚ – Ο ΠΑΟΚ δεύτερος με αβαντάζ και ο ΑΡΗΣ πάει Ευρώπη!

«Καθάρισε» την ΑΕΚ με τον συνήθη ύποπτο Ελ Αραμπί την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 3-2 από το ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν πιο εχθρικό για την Ένωση, με τον Μαροκινό να σημειώνει… χατ-τρικ.

Οι «κιτρινόμαυροι» σε ένα γήπεδο, το οποίο «έβραζε», προηγήθηκαν δις. Με εκτός περιοχής σουτ του Τσούμπερ (14’) και κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία (48’), ενώ οι Πειραιώτες επέστρεψαν δις με τον Ελ Αραμπί (20’, 69’), ο οποίος έδωσε το τελειωτικό «χτύπημα» λίγο πριν το φινάλε (87’).

Ακυρώθηκαν -ορθώς- τέρματα των Τσούμπερ (58’) και Σάκχοφ (76’), στο 2-1 και το 2-2 αντίστοιχα για οφσάιντ.

Αποδοκιμασίες από το πρώτο λεπτό από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων» προς τους παίκτες της ομάδας και σε κάθε επαφή με την μπάλα.

Ιδανικό φινάλε για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με 2-0, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των φετινών play-offs της Super League 1.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε χάρη στα τέρματα των Σβαμπ στο 14’ και Άκπομ στο 21’, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να μπαίνει με… το μαχαίρι στα δόντια και να εξασφαλίζει έτσι την δεύτερη θέση στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά κι ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει τελικού!

Το «τριφύλλι» παρατάχθηκε με τα 9/11 αλλαγμένα σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δέχτηκε σχεδόν όσα γκολ είχε «φάει» στα προηγούμενα εννιά ματς και είχε το μυαλό του περισσότερο στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ενώ γνώρισε την πρώτη του ήττα και κατετάγη τέταρτο…

Στα αξιοσημείωτα, η αποβολή του Μακέντα -που είχε μπει αλλαγή στο 75′- με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 16 λεπτά, με αποτέλεσμα να χάσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μόνο η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος βάζει φρένο στον Άρη! Η ομάδα του Μπούργος μετά τις σπουδαίες νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μέσω των οποίων εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, επικράτησε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 στους «Ζωσιμάδες» και έκλεισε τη χρονιά του με πανηγυρικό τρόπο.

Οι «κίτρινοι» καθάρισαν την αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο, καθώς έδειχναν πολλές φορές να παίζουν μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον «άδειο» ΠΑΣ, ανοίγοντας το σκορ στο 8’ με τον Φαμπιάνο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ το καθοριστικό τέρμα που «κλείδωσε» το τρίποντο για τον Άρη σημείωσε ο Καμαρά στο 22’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Εμπακατά στο 81’ με δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Με αυτούς τους βαθμούς, ο Άρης τερμάτισε στην τρίτη θέση και αρχίζει ήδη την υλοποίηση του σχεδιασμού για το Europa Conference League. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν, από την οποία έβγαλε από τη… μύγα ξύγκι και ετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι πολλών αλλαγών.

Πηγή: sportfm.gr

About Post Author