Ολυμπιακός: Ο πρώτος “τελικός” των 40.000.000 ευρώ είναι η ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα

Ο αγώνας ρεβάνς με αντίπαλο της Μακάμπι Χάιφα στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Τετάρτη (27/7, 22:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE από το SPORT24) είναι κάτι περισσότερο από ένα ματς για τον Ολυμπιακό. Διακυβεύεται η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν που είναι η είσοδος τους ομίλους της διοργάνωσης και υπάρχει και το οικονομικό δέλεαρ των περίπου 40.000.000 ευρώ.

Η πίεση και το “πρέπει” αυτή τη στιγμή είναι στην πλευρά του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι παίζουν στην έδρα τους, μπροστά στους οπαδούς τους, στα χαρτιά από τη μέρα της κλήρωσης είναι το φαβορί, διαθέτουν πιο ποιοτικό ρόστερ και είναι στο χέρι τους να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που θέλουν. Η πειραϊκή ομάδα έχει την ευκαιρία να φτάσει στα playoffs του Champions League αποκλείοντας τη Μακάμπι Χάιφα και τον Απόλλωνα Λεμεσού και ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να την αφήσουν να πάει χαμένη.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού και μόνο. Είτε αυτή έρθει με καλό ποδόσφαιρο, είτε όχι. Λίγη σημασία έχει τούτη την ώρα. Στα τέλη Ιουλίου, ο σκοπός δεν είναι το θέαμα, αλλά η ουσία. Οι ερυθρόλευκοι ζουν αυτή τη στιγμή για το αποτέλεσμα και οι πιο ποιοτικοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές πρέπει να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά την προσεχή εβδομάδα.

Ανάγκη η στήριξη του κόσμου

Αυτό που έχουν ανάγκη τούτη την ώρα ο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι να νιώσουν την στήριξη του κόσμου. Και αυτό μπορεί να το προσφέρει το γεμάτο Καραϊσκάκη και ο παλμός στις εξέδρες. Η συσπείρωση της ομάδας και του κόσμου αυτή τη στιγμή είναι το κύριο ζητούμενο, προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να έρθει πιο κοντά στα αστέρια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ορισμένοι θεωρούν πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει ήδη αποκτήσει τον εξτρέμ και τον αριστερό μπακ για τους οποίους διαπραγματεύεται τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά και να είχε στο Ρέντη έναν δημιουργικό χαφ που θα γλύκανε το παιχνίδι, θα αξιοποιούσε τους εξτρέμ και τους κεντρικούς επιθετικούς και θα επέτρεπε ώστε να έρθει πιο εύκολα το γκολ. Πιθανό να έχουν δίκιο.

“Πρώτος τελικός” των 40.000.000 ευρώ

Όμως, από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, οι ερυθρόλευκοι μπορούν και οφείλουν να περάσουν τα εμπόδια της Μακάμπι Χάιφα και του Απόλλωνα Λεμεσού. Και δεν έχουν άδικο. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι απόλυτα έτοιμος αγωνιστικά και η ομάδα του Ισραήλ πήρε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ματς, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, έχασε ευκαιρίες και στο τέλος πήρε την ισοπαλία, είναι άλλου είδους συζήτηση.

Στο χέρι του Μαρτίνς είναι να παρουσιάσει μια διαφορετική ομάδα στη ρεβάνς, με άλλη προσέγγιση στο παιχνίδι της, πιο πιεστική, επιθετική και πειστική παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον “πρώτο τελικό” των 40.000.000 ευρώ, υπό την έννοια ότι, εφόσον προκριθεί, θα ακολουθήσουν εκείνοι με τον Απόλλωνα Λεμεσού και με έναν πιο δυνατό αντίπαλο στα playoffs, προκειμένου να φτάσει στον πολυπόθητο στόχο, της παρουσίας του στους ομίλους του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν εύκολο έργο την Τετάρτη (27/7), διότι οι ίδιοι δεν είναι στο επίπεδο που θέλουν και ταυτόχρονα η Μακάμπι Χάιφα θέλει μεγάλη προσοχή, ωστόσο έχουν τη γνώση, την εμπειρία και την ποιότητα για να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πηγή:sport24.gr

About Post Author