Μουντιάλ 2022: Αργεντινή-Γαλλία 4-2 στα πέναλτι  – Ο Μέσι σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό της Ντόχα

Η Αργεντινή κέρδισε για 3η φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η στιγμή της δικαίωσης άργησε αλλά έφτασε για τον Λιονέλ Μέσι.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εποχής του έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην 5η του συμμετοχή. Ξεκίνησε το 2006, έπαιξε το 2010, έχασε τον τελικό του 2014, αγωνίστηκε το 2018 και κέρδισε το 2022.

Μετά από 36 χρόνια η Αργεντινή επέστρεψε στην κορυφαίο στο τελευταίο παιχνίδι του Μέσι σε Μουντιάλ. 

Ο 35χρονος που γεννήθηκε λίγους μήνες μετά από τον θρίαμβο του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό σήκωσε από τα χέρια του Τζιάνι Ινφαντίνο το σπουδαιότερο τρόπαιο που έχει κερδίσει στην καριέρα του. 

Στο Μουντιάλ του Κατάρ ξεπέρασε σε γκολ τον Πελέ (στο τουρνουά), άφησε πίσω του τον Μαραντόνα και τον Μπατιστούτα (στα γκολ της Αργεντινής σε Μουντιάλ), ξεπέρασε τα 1000α παιχνίδια στην επαγγελματική του καριέρα του. 

Παράλληλα ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο MVP του τουρνουά και δεύτερος σκόρερ του με 7 γκολ αφού ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε 8! 

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Αργεντινή επικρατώντας της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Το παιχνίδι κρίθηκε τελικά στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-2.

https://youtu.be/avf1-Dtu-2I

Η “αλμπισελέστε” ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως και η μοναδική ομάδα στο γήπεδο για 70 λεπτά, με τους Γάλλους να μοιάζουν αποσβολωμένοι και ανήμποροι όχι απλά να κάνουν ενέργεια εντός αντίπαλης περιοχής, αλλά και απλά να σουτάρουν.

Εκπληκτικός τελικός: Αργεντινή-Γαλλία 4-2 στα πέναλτι - Ο Μέσι στον θρόνο του -3 γκολ ο Εμπαμπέ!

Οι δύο αλλαγές του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο 41- καταδεικνύουν την εικόνα των απερχόμενων πρωταθλητών κόσμου, που στα τελευταία λεπτά βρήκαν σφυγμό και με τον Εμπαπέ να σκοράρει δις, έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί ήταν όλα ανοιχτά, αμφότερες οι ομάδες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και οι Μέσι και Εμπαπέ βρήκαν ξανά τα δίχτυα, στέλνοντας την αναμέτρηση στα πέναλτι. Αμφότεροι σκόραραν εκεί, σε αντίθεση με τους Κινγκσλέ Κομάν (απέκρουσε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες) και Ορελιέν Τσουαμενί (άουτ), με συνέπεια το τρόπαιο να καταλήξει στην Αργεντινή.

Ο Μέσι έγραψε το όνομά του και σε αυτό το πάνθεον, με μία σειρά ρεκόρ και με το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της “αλμπισελέστε”, το πρώτο δικό του, στο 26ο και τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εκπληκτικός τελικός: Αργεντινή-Γαλλία 4-2 στα πέναλτι - Ο Μέσι στον θρόνο του -3 γκολ ο Εμπαμπέ!

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων μέχρι το τέλος. Οι Αργεντίνοι με τον Μέσι και τον Ντι Μαρία πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 2-0.

Όμως, ο εκπληκτικός Εμπαπέ με δυο γκολ μέσα σε ένα λεπτό στο β’ μέρος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί η Αργεντινή βρήκε πρώτη το γκολ με τον Λιονέλ Μέσι όμως και πάλι ο Εμπαπέ είχε την απάντηση ευστοχώντας από την άσπρη βούλα με το παιχνίδι να λήγει 3-3 και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Η εξέλιξη των πέναλτι

  • Ο Εμπαπέ σκόραρε ξανά από τη βούλα
  • Ο Λορίς έκανε βηματάκι αριστερά, ο Μέσι σούταρε χαμηλά και λίγο από την άλλη πλευρά και 1-1
  • Ο Κομάν εκτελεί δυνατά, ο Μαρτίνες πέφτει αριστερά και το αποκρούει!
  • Ο Ντιμπάλα εκτελεί στο κέντρο και κάνει το 2-1 για την Αργεντινή
  • Ο Τσουαμενί το έριξε έξω!
  • Ο Παρέδες εκτελεί και κάνει το 3-1
  • Δύναμη και κέντρο από τον Κολό Μουανί και 3-2
  • Ο Μοντιέλ στέφει την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (91- Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο (120_1- Ντιμπάλα), Ντι Μαρία (64- Ακούνια), Ντε Πολ (102- Παρέδες), Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Μέσι, Άλβαρες (102- Λα. Μαρτίνες)

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ (120+1- Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ (71- Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96- Φοφανά), Ντεμπελέ (41- Κολό Μουανί), Γκριεζμάν (71- Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (41- Τουράμ)

Εκπληκτικός τελικός: Αργεντινή-Γαλλία 4-2 στα πέναλτι - Ο Μέσι στον θρόνο του -3 γκολ ο Εμπαμπέ!

Πηγή:thessaliatv.gr

About Post Author