Μαρόκο – Κροατία 0-0: Αραβικό «μπλόκο» και στον Μόντριτς

Μαρόκο και Κροατία δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το πρώτο ματς του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 να λήγει δίχως τέρματα (0-0).

Η Αργεντινή του Μέσι χθες (22/11) ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τη Σαουδική Αραβία. Και σήμερα ο Λούκα Μόντριτς επίσης δεν κατάφερε να νικήσει τους Άραβες, οι οποίοι βάζουν δύσκολα στις μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε αυτό το Μουντιάλ.

Ο Χακίμι έκανε εξαιρετικό ματς, με το Μαρόκο να παίρνει άριστα στον ανασταλτικό τομέα, καθώς η Κροατία σε ολόκληρο το ματς πραγματοποίησε συνολικά μόλις 4 τελικές προσπάθειες! Οι Αφρικανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις, ελάχιστες ομολογουμένως, στιγμές τους, με το 0-0 να κρίνεται ως απόλυτα δίκαιο σε αυτή την πρώτη πράξη ενός ομίλου που συμπληρώνεται από το Βέλγιο και τον Καναδά.

Φλύαρη κροατική υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο, απόλυτη ισορροπία από εκείνο το σημείο έως το φινάλε της αναμέτρησης. Στο 45′ η Κροατία έχασε καλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά ο τερματοφύλακας Μπόνο έσωσε εξ’ επαφής, ενώ στο 45+2′ ο Μόντριτς δοκίμασε μία σουτάρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπόνο.

Στο 53′ η Κροατία έχασε διπλή ευκαιρία όταν αρχικά ο Μόντριτς έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Γιουράνοβιτς, αυτός τη σέντρα στον Πέρισιτς, αλλά οι παίκτες του Μαρόκο πρόλαβαν και έδιωξαν. Στη συνέχεια της φάσης ο Ντέγιαν Λόβρεν έκανε την προβολή από κοντά, ωστόσο ο Άμραμπατ (ο αδερφός του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ) έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ανήκε στους Κροάτες στο 71′. Ο Μόντριτς έκανε μία καταπληκτική σέντρα και ο Εν Νεσιρί παραχώρησε κόρνερ με τρομερή προβολή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρόκο (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Αγκέρ, Σαΐς, Μαζράουι (60′ Ατιάτ-Αλάλ), Άμραμπατ, Ουναχί (81′ Σαμπίρι), Αμαλάχ, Ζιγιέχ, Εν Νεσιρί (81′ Χαμντάλα), Μπουφάλ (65′ Εζ Αμπντέ)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (79′ Μάγιερ), Βλάσιτς (46′ Πάσαλιτς), Κράμαριτς (71′ Λιβάγια), Πέρισιτς

Πηγή:in.gr

About Post Author