Κλήρωση Nations League: Με Β. Ιρλανδία, Κόσοβο και Εσθονία ή Κύπρο η Εθνική ομάδα

Η Βόρειος Ιρλανδία, το Κόσοβο και μια εκ των Κύπρου ή Εσθονίας κληρώθηκαν στο δρόμο της Εθνικής ποδοσφαίρου για το 3ο Nations League.

Η Εθνική ομάδα που βρίσκεται στον 2ο όμιλο της League C, έχει την ευκαιρία για να ανέβει στη League B. Θα πρέπει όμως να παρουσιαστεί αποτελεσματική σε αντίθεση με ό,τι έκανε στις προηγούμενες διοργανώσεις. Οι αντίπαλοι είναι βατοί αν και η Βόρειος Ιρλανδία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αρκετά δυνατή και επικίνδυνη. Σε πρώτη φάση πάντως η Εθνική πρέπει να κλείσει πρώτα την εκκρεμότητα με τον προπονητή καθώς όλα δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες θα επισημοποιηθεί το διαζύγιο με τον Φαν ‘τ Σχιπ.

Σημειωτέον ότι Κύπρος, Εσθονία, μαζί με τον Καζακστάν και τη Μολδαβία δίνουν αγώνες μπαράζ τον προσεχή Μάρτιο για τις εναπομείνασες δύο θέσεις στην 3η κατηγορία, με τους ηττημένους να υποβιβάζονται στην 4η κατηγορία. Γι’ αυτό και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η Κύπρος ή η Εσθονία θα αναμετρηθεί με την Ελλάδα.

Οι νικήτριες των ομίλων της League A προκρίνονται στα τελικά ενώ αντίστοιχα αυτές των κατώτερων Leagues προβιβάζονται στην αμέσως επόμενη. Οι αγωνιστικές 1-4 θα διεξαχθούν από 2-14 Ιουνίου και οι 5-6, από 22-27 Σεπτεμβρίου. Οι τελικοί θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.

Μπακασέτας: «Στόχος η πρώτη θέση»

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης του UEFA Nations League, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Τάσος Μπακασέτας δήλωσε: «Ο ξεκάθαρος και μοναδικός στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας, παρά να τερματίσουμε επικεφαλής στη βαθμολογία του γκρουπ μας και να βάλουμε τις βάσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια στο αμέσως επόμενο τουρνουά, δηλαδή στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004. Ωστόσο, για να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας, οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι θα είμαστε η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Χρειάζεται συγκέντρωση και συνέπεια, γιατί η διοργάνωση του Nations League έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες και τώρα επιφυλάσσει τέσσερις διαδοχικούς αγώνες σε διάστημα δέκα ημερών».

Φύσσας: «Ανοιχτός όμιλος»

Ο αθλητικός διευθυντής της Γαλανόλευκης, Τάκης Φύσσας, εξήγησε ότι μοναδικός στόχος της ομάδας είναι αυτή η πρωτιά που θα οδηγήσει στη League B: «Ο όμιλός μας δεν έχει κάποια πολύ αδύναμη ομάδα, αν μάλιστα μείνει η Κύπρος στην League C. Επομένως, είναι ανοιχτός, με ομάδες που παίζουν για όλα τ’ αποτελέσματα είτε στην έδρα τους είτε εκτός. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της ομάδας του Κοσόβου, με το οποίο παίξαμε στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η Βόρεια Ιρλανδία είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα με βρετανικό στιλ ναι νοοτροπία. Μην ξεχνάμε ότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορη στον τελευταίο της αγώνα των European Qualifiers και αφαίρεσε το δικαίωμα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία να πάει απευθείας στο Κατάρ, καθώς θα παίξει μπαράζ.

Πάντως, με την Βόρεια Ιρλανδία έχω ευχάριστες αναμνήσεις, αφού ήταν στον όμιλό μας όταν προκριθήκαμε στο EURO 2004. Για το ζευγάρι Κύπρος-Εσθονία, εύχομαι στην Κύπρο να κερδίσει, διότι πάντα θέλουμε να τα πηγαίνει καλά. Το θέμα, όμως, είμαστε εμείς. Ως ομάδα έχουμε δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια και έχουμε κάνει βήματα προόδου. Τότε θα βρισκόμαστε υπό τις οδηγίες ενός νέου προπονητή, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε τον μοναδικό στόχο, δηλαδή την πρωτιά, την άνοδο στην League Β και ίσως και κάποιο όφελος σε σχέση με τα προκριματικά του EURO 2024».

Κωνσταντινίδης: ΄«Για την πρώτη θέση»

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας: «Ο στόχος της Ελλάδας σε αυτό τον όμιλο είναι η πρώτη θέση. Είναι, βεβαίως, ένας όμιλος περίεργος από πλευράς δυναμικότητας. Αυτό το δικαιολογεί η παρουσία της Βορείου Ιρλανδίας, του Κοσόβου που είναι γνώριμος αντίπαλος τα τελευταία χρόνια για εμάς, αλλά και της Κύπρου, σε περίπτωση που διατηρηθεί στην κατηγορία, ή της Εσθονίας. Εμείς, βεβαίως, κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και το τι θα πρέπει να κάνουμε για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Όλοι οι αντίπαλοί μας έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά ο όμιλος που κληρώθηκε η Εθνική ομάδα είναι τέτοιος που ο στόχος μας είναι καθαρά η πρώτη θέση».

Οι ημερομηνίες των 6 αγωνιστικών

1η 2-4 Ιουνίου

 

2η 5-8 Ιουνίου

 

3η 8-11 Ιουνίου

 

4η 12-14 Ιουνίου

 

5η 22-24 Σεπτεμβρίου

 

6η 25-27 Σεπτεμβρίου

Οι όμιλοι του Nations League

League A

 

1ος: Αυστρία, Κροατία, Δανία, Γαλλία

 

2ος: Τσεχία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ισπανία

 

3ος: Ουγγαρία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία

 

4ος: Ουαλία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο

League B

 

1ος: Αρμενία, Ιρλανδία, Σκωτία, Ουκρανία

 

2ος: Αλβανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ισλανδία

 

3ος: Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Βοσνία

 

4ος: Σλοβενία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία

League C

 

1ος: Νησιά Φερόε, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Τουρκία,

 

2ος: Κύπρος ή Εσθονία, Κόσοβο, Ελλάδα, Βόρεια Ιρλανδία

 

3ος: Καζακστάν ή Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Σλοβακία

 

4ος: Γιβραλτάρ, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία

League D

 

1ος: Λίχτενσταϊν, Καζακστάν ή Μολδαβία, Ανδόρα, Λετονία

 

2ος: Μάλτα, Κύπρος ή Εσθονία, Σαν Μαρίνο

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours