Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Ταύροι σε υαλοπωλείο

Η Ισπανία διέλυσε την Κόστα Ρίκα, της οποίας επικράτησε με 7-0, αφού έκανε ό,τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα, σ’ ένα ματς που σίγουρα δεν αντέχει σε κριτική.

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι «φούριος ρόχας» σημειώνονταν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο αγώνα Μουντιάλ, αφού είχε προηγηθεί και αυτή κόντρα στη Βραζιλία το μακρινό 1934, όπου τελικά επικράτησε με 3-1

Στο πρώτο ημίχρονο, το επιθετικό κρεσέντο των Ισπανών ξεκίνησε στο 11ο λεπτό, όταν ο Όλμο έκανε κοντρόλ με την πλάτη στο τέρμα και στο τετ α τετ με τον αντίπαλό του έκανε το 1-0. Από εκεί και μετά, ανά δεκάλεπτο οι «φούριος ρόχας» πετύχαιναν και από ένα γκολ: Στο 21’ ο Ασένσιο διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στο 31’ ο Άλμπα μπήκε στην περιοχή, ο Ντουάρτε τον κλώτσησε από πίσω και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Τόρες, κάνοντας το 3-0.

Στο 54’ ο 22χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε το δεύτερό του, όταν εκμεταλλευόμενος τη λάθος έξοδο του Νάβας, σούταρε για το 4-0, ενώ στο 75’ ο Γκάβι σημείωσε, επίσης, το δεύτερό του σημερινό τέρμα (5-0).

Οι Ισπανοί, μάλιστα, θέλησαν να διευρύνουν και άλλο το σκορ και έτσι στο 90′ ο Σολέρ έκανε το 6-0, μετά από λάθος του Νάβας και δύο λεπτά αργότερα ο Μοράτα με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 7-0.

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Αμπντουλά Μοχάμεντ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντίκρισαν οι Κάλβο και Κάμπελ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα, Γκάβι (58′ Σολέρ), Μπουσκέτς (64′ Κόκε), Πέδρι, Τόρες (57′ Μοράτα), Ασένσιο (69′ Γουίλιαμς), Όλμο.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Μαρτίνες (46′ Γουάτσον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72′ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ, Κοντρέρας.

Πηγή:makthes.gr

About Post Author