Η Αρίνα Σαμπαλένκα κατέκτησε το Australian Open 2023

Η Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο.5) κατέκτησε το πρώτο της Grand Slam στα 24 της χρόνια, έπειτα από μια μάχη περίπου 2,5 ωρών ενάντια στην Έλενα Ριμπάκινα (Νο.25).

Η 24χρονη Λευκορωσίδα νίκησε την Καζάκα κάτοχο του Wimbledon 2022 με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-4).

Ο τελευταίος πόντος και η αποθέωση:

Το πρώτο σετ αποτέλεσε ένα σχεδόν ιδανικό ξεκίνημα για τη 23χρονη από το Καζακστάν, η οποία κατάφερε να κάνει το 4-6 χωρίς να νιώσει ιδιαίτερη απειλή.

Στο δεύτερο σετ, όμως, η Λευκορωσίδα έβγαλε αντίδραση και παρότι σε αρκετά σημεία φάνηκε να νιώθει την πίεση του τελικού να την κατακλύζει, εν τέλει κατάφερε να σταθεί στο ύψος της και να φτάσει στο 6-3, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Το τρίτο και καθοριστικό σετ ήταν γεμάτο με ευκαιρίες και για τις δύο παίκτριες, αλλά τελικά η Σαμπαλένκα ήταν αυτή που κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια εξ αυτών. Με το σκορ λοιπόν να δείχνει 3-3 και με τη Ριμπάκινα να κρατάει τις μπάλες, η Λευκορωσίδα κατόρθωσε να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου της με κόπο και να πάρει το προβάδισμα (4-3).

Στη συνέχεια, η Σαμπαλένκα κράτησε το σερβίς της για να κάνει το 5-3 και παρότι η Ριμπάκινα κατάφερε να παραμείνει στο ματς για ένα ακόμα γκέιμ (5-4), η 24χρονη Λευκορωσίδα κράτησε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα (που απειλήθηκε αρκετές φορές κατά το τελευταίο γκέιμ) για να φτάσει τελικά στο 6-4 και στο τρόπαιο.

Συνολικά, ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση για τη Σαμπαλένκα, που συνοδεύτηκε από 51 winners, μεταξύ των οποίων και 17 άσοι. 

Αυτός είναι ο 12ος τίτλος της καριέρας της και ο πιο σπουδαίος που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής.

Στην τελετή απονομής, η Σαμπαλένκα ήταν -αναμενόμενα- πολύ συγκινημένη και πάνω από όλα ευχαρίστησε την ομάδα της: «Η ομάδα μου είναι η πιο τρελή του tour. Περάσαμε πολλά σκαμπανεβάσματα πέρυσι, δουλέψαμε σκληρά και εσείς αξίζετε το τρόπαιο. Έχει περισσότερο να κάνει με εσάς, παρά με εμένα. Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε για μένα, σας αγαπώ».

About Post Author