Γαλλία και Ολλανδία στο δρόμο της Εθνικής για το Euro 2024

Μεγαθήρια καλείται να αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδος για να προκριθεί στο Euro 2024

Η κληρωτίδα των προκριματικών του EURO 2024 δεν χαμογέλασε στην Εθνική Ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κληθεί να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου κόντρα σε δύο μεγαθήρια, την τρέχουσα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ και την Ολλανδία του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο, σε γκρουπ των πέντε ομάδων, αφού οι Οράνιε εξασφάλισαν πρόκριση στην τελική φάση του Nations League και δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στο παράθυρο του Ιουνίου του 2023.

Τα άλλα δύο εμπόδια είναι σαφώς στα μέτρα της Γαλανόλευκης. Συγκεκριμένα, η Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ, που αναμένεται να είναι ο «φτωχός συγγενής» του ομίλου.

Φυσικά, η Ελλάδα έχει το… μαξιλαράκι της συμμετοχής στα play-offs του Nations League σε περίπτωση που δεν καταφέρει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού ομίλου. Η Τουρκία θα είναι ο αντίπαλος στον νοκ-άουτ ημιτελικό και ο νικητής του Γεωργία-Καζακστάν στον τελικό του δικού μας path, σε περίπτωση που καμία από αυτές τις τρεις επίσης δεν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση.

Πηγή: gazzetta.gr

About Post Author