Κάρμεν Ρουγγέρη για πτυχία ηθοποιών: Διαμαρτυρία επί σκηνής – «Κάναμε τρομερές σπουδές και μας βάζει στο επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη»

Στην κυβερνητική απόφαση που ισοσταθμίζει τα πτυχία των ηθοποιών με αυτά των αποφοίτων Λυκείου αναφέρθηκαν οι συντελεστές της παιδικής παράστασης «Οδύσσεια» πάνω στη σκηνή.

«Παρότι πτυχιούχοι τριετούς φοίτησης πλέον, θεωρείται ότι έχουμε απολυτήριο λυκείου» είπαν χαρακτηριστικά οι ηθοποιοί της παράστασης απευθυνόμενοι στο κοινό τους, ενώ στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Κάρμεν Ρουγγέρη, επικεφαλής του θιάσου, εξηγώντας στους θεατές: « Ο νόμος που ψηφίστηκε τώρα μας υποβιβάζει όλους τους ηθοποιούς ενώ έχουμε κάνει τρομερές σπουδές και μας βάζει στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό».

Επισημαίνεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνών με τα απολυτήρια λυκείου, καθιστώντας τους ανειδίκευτους εργάτες.

Όπως επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με τον τρόπο αυτό “ορίζει τις σχέσεις όλων των εργαζομένων του πολιτισμού με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και για πρώτη φορά οι απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολών ορίζονται ως απλοί απόφοιτοι λυκείου”

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Έβγαζα 50.000 ευρώ τον μήνα από αυτό»

Καλεσμένη στην εορταστική εκπομπή του «Status» στο AstraTV ανήμερα των Χριστουγέννων βρέθηκε η Κάρμεν Ρουγγέρη. Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στον Κωνσταντίνο Καμέα για την πορεία της στο θέατρο και την αγάπη της για τις παιδικές παραστάσεις που ανεβάζει με επιτυχία επί σειρά ετών.

«Το σπίτι μου το έκανα από τη Ζωγραφική. Κάποια στιγμή δεν μας έφταναν τα χρήματα για να πληρώσουμε τα γραμμάτια για το δάνειο του σπιτιού και έβαλα μπροστά τη ζωγραφική στο ύφασμα, έκανα ζωγραφιστά νυφικά. Κι από ‘κει που έπαιρνα 3.500 ευρώ μισθό στο Εθνικό Θέατρο, έβγαζα 50.000 από τη ζωγραφική» αποκαλύπτει η Κάρμεν Ρουγγέρη.

«50.000 ευρώ τον μήνα. Κι έτσι έκανα το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου, όλα από αυτό. Το έκανα για 8 χρόνια, δούλεψα πολύ. Βέβαια, μετά βγήκαν και ανταγωνιστές, γιατί πρώτη το είχα λανσάρει εγώ. Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε έβρισκα τρόπο να βρω κάτι καινούργιο για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα καλύτερα στη ζωή μου. Και οτιδήποτε έβαζα με τον νου μου αποδεικνυόταν ότι θα πάει καλά» ανέφερε στη συνέχεια.

«Ζωγράφισα το νυφικό μου και πήγα με μία φίλη μου σε ένα κατάστημα και τους λέω: γιατί να έχετε ένα κεντημένο νυφικό και να μην έχετε ένα ζωγραφιστό; Λέει αυτός «ενδιαφέρομαι, έχω παλιά νυφικά και δεν ξέρω τι να τα κάνω». Τα παίρνω εγώ, ζωγράφισα 1-2 νυφικά, τα έβαλε στη βιτρίνα κι έγιναν ανάρπαστα. Με έπαιρναν μέχρι από τη Λάρισα και μου ζητούσαν νυφικά» περιγράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη.

About Post Author