«Ξύλα της θάλασσας» του Σωτήρη Σόρογκα: συμμετοχή της Αίθουσας Τέχνης «αγκάθι – κartάλος» στην Διεθνή Συνάντηση Τέχνης ART ATHINA 2022

Η Αίθουσα Τέχνης αγκάθι – κartάλος όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στην
Διεθνή Συνάντηση Τέχνης ART ATHINA 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ
παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση ζωγραφικής του

Σωτήρη Σόρογκα

με τίτλο «Ξύλα της θάλασσας»

Η ΑΑ 2022 θα διεξαχθεί από την 
Παρασκευή 16 έως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου


Την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις

Ώρες λειτουργίας 12:00 – 21:00

Αριθμός έργων: Στην Έκθεση παρουσιάζονται 13 εικόνες από ρημαγμένα καΐκια

Τεχνική έργων: Ακρυλικό και κάρβουνο

Με λίγα λόγια:

Πρόκειται για μια μελέτη-παραλλαγή πάνω στην ερήμωση και στη φθορά των καϊκιών που έχουν αποσυρθεί.

Διαστάσεις έργων:

1 έργο: 150 x 280 cm
12 έργα: μικρότερα

Ο Σωτήρης Σόρογκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε με κρατική υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Το 1972 έλαβε ετήσια προσωπική χορηγία του Ιδρύματος Φορντ. Έχει πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και σε διεθνείς εκδηλώσεις οργανωμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Πιερίδη και ιδιωτικές αίθουσες τέχνης (Τόκιο, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Σάο Πάολο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Βασιλεία κ.α.)

Δίδαξε σχέδιο και χρώμα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου από το 1964 έως το 2003.Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Σύγχρονης Τέχνης, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού θεωρίας της τέχνης “Σπείρα”. Για το ζωγραφικό του έργο έχουν γραφεί μελέτες, άρθρα, κριτικές και δύο μονογραφίες.

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στις Πινακοθήκες Πιερίδη, Βορρέ και Μοσχανδρέου, στο Τελόγλειο Μουσείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο, στα Υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών, σε δήμους, κοινότητες, τράπεζες, οργανισμούς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2004 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του προσφοράς.

About Post Author