Έντονα χρώματα από την Τζούλια Γκερέρο στο χώρο Αrt Εδέμ

Του Λεόντιου Πετμεζά

Από 4 έως 14 Ιουνίου 2017 διαρκεί η νέα ατομική έκθεση με τίτλο της Κολομβιανής εικαστικής δημιουργού Julia Guerrero (Τζούλια Γκερέρο) στον Πολυχώρο Πολιτισμού “ Art Εδέμ ” της οδού Αριστοφάνους 13 στου Ψυρρή.

Η έκθεση λειτουργεί υπό την αιγίδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος Asclaye.

Η θεματολογία των έργων που εκτίθενται έχει αναφορά σε ελληνίδες και ιβηροαμερικανίδες διάσημες γυναίκες που το σημαντικό έργο τους έχει καταγραφεί στην διάρκεια των χρόνων.Επίσης υπάρχουν τοπία με φωβ αποδόσεις. Με αινιγματική και επιβλητική διαίσθηση οι ιμπρεσσιονιστικές εικόνες που παρακολουθούμε είναι καταθέσεις πνεύματος, ψυχής, καρδιάς και ταλέντου λουόμενες από ένα μαγικό φως που ενεργοποιεί τους κραδασμούς και τις συνυφασμένες νύξεις με υπαρξιακή υφή και ερμηνευτική . Η τέχνη της δημιουργού Julia Guerrero αποτυπώνει και τονίζει στην παρούσα εικαστική κατάθεση και αφήγηση την φεγγοβόλα λάμψη, την πολύπλευρη λαμπρότητα, την υπόσταση, το πάθος, το μύθο, και το θρύλο που έχει φιλοτεχνήσει.Οι πίνακές του αφιερώματος ισορροπούν με τελειότητα τις ιδιαιτερότητες της λειτουργικότητας και της αισθητικής αντίληψης. Συγκροτούν με παντοδυναμία την γεωμετρική αφαίρεση και προσεγγίζουν την μέγιστη αισθαντικότητα που επιδεικνύει η εικαστική καλλιτέχνιδα ως επιλογή δεινότητα.

Η Julia Guerrero γεννήθηκε στη Μπογκοτά της Κολομβίας. Εδώ και αρκετά χρόνια μένει και δημιουργεί στην Ελλάδα. Το 2003 πήρε την ελληνική ιθαγένεια. Έχει βραβευτεί ως εξαιρετικό ταλέντο από το Πανεπιστήμιο Universidad de Los Andes,το Πανεπιστήμιο Καλών τεχνών της Μπογκοτά όπου σπούδασε την περίοδο (1987-1990) κοντά στους διακεκριμένους καλλιτέχνες Βeatris Angel, Nancy Friederman,Camilo Calderon,και Luis Luna. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία στην Ακαδημία Καλών τεχνών της Ρώμης (1990-1992) και την ίδια περίοδο στο Instituto Italiano Arte Artigianato e Restauro (Σχολή Συντήρησης έργων τέχνης της Ρώμης). Έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα μεγάλες ενότητες έργων της σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα στο εξωτερικό, στις χώρες: Ιταλία, Αγγλία, Κολομβία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ρωσία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, πινακοθήκες και μουσεία της Κολομβίας Ιταλίας, Μεξικό, Βραζιλίας, Ουκρανίας και Ρωσίας.Στην Ελλάδα στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης τέχνης της Λάρισας, στην Συλλογή του Ιδρύματος Αθηναΐς, στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Αργοστολίου Villa Ροδόπη ,στο Ίδρυμα Πιερίδη της Αθήνας, στις Πινακοθήκες της Λευκάδας και του Πειραιά, στο Μουσείο Βορρέ της Παιανίας, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα.

Επίσης στο Ίδρυμα Dοga της Tουρκίας, στο Μουσείο Castillo de Corigliano στην Ιταλία, στο Μουσείο Gregof, Art and Craf, Novecherkassk της Ρωσίας, στο Μουσείο της Οδησσού και της Ουκρανίας.Έχει τιμηθεί με διακρίσεις για την εικαστική δημιουργία της.

About Post Author