Η έκθεση παρουσιάζει έργα φοιτητών του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ. Έργα πλαστικής σε κερί και έργα χυτευμένα σε μπρούντζο.

Η έκθεση, όπως δηλώνει και ο τίτλος της, πραγματεύεται τη σχέση της πλαστικής και της χαλκοχυτικής, στην ιστορική και σύγχρονή της διάσταση. Παράλληλα η έκθεση, με την παρουσίασή της στο Εργαστήριο Γιάννη Παππά, με τα εργα των φοιτητών δίπλα σε γνωστά έργα του σημαντικού γλύπτη, θέλει να τονίσει τη διαχρονική αξία της διαδικασίας, όπως αυτή άνθισε στην ΑΣΚΤ αλλά και στο Εργαστήριο Γιάννη Παππά.

Η σχέση των δύο μεθόδων αποτελεί και το θέμα εκτενούς κειμένου που περιέχεται στον κατάλογο με τον ομώνυμο τίτλο, ο οποίος συνοδεύει την έκθεση.

Η έκθεση, πέρα της ανάδειξης του συγκεκριμένου θέματος, αποτελεί και συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως αυτή γίνεται στο εργαστήριο της ΑΣΚΤ που έχει ως στόχο οι φοιτητές, μέσω της δουλειάς τους, να συνδιαλέγονται με το κοινό και να αλληλεπιδρούν με την κοινωνία, βασικό στοιχείο της εξωστρέφειας και της διαφάνειας του.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 27/04/2023, ώρα 20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 28/04/2023 – 30/07/2023

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Τρίτη, Παρασκευή, Κυριακή: 10:00 – 14:00
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙA:

Είσοδος ελεύθερη

 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ
ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ 38, ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Τ 210 777 3946

About Post Author

You May Also Like

More From Author