Οι βραβευθέντες της Διεθνούς Biennale Αγιογραφίας & Υμνογραφίας 2023-2024.

Του Λεόντιου Πετμεζά

Ανακοινώθηκαν οι βραβευθέντες της Διεθνούς Biennale Αγιογραφίας & Υμνογραφίας 2023-2024 από το Writers Capital International Foundation ,Italy στην οποία με απόλυτο συναίσθημα συνεργασίας και τεράστια ευθύνη συμμετέχω στην κριτική επιτροπή της .

Η Διεθνής Biennale Αγιογραφίας & Υμνογραφίας 2023 τίμησε εξαιρετικούς καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική τους συμβολή στις πλούσιες παραδόσεις των ιερών τεχνών.

Η λίστα με τους βραβευθέντες ανά κατηγορία:

Κατηγορία Υμνογραφίας:

Premio Award

Κώστας Βασιλάκος (Ελλάδα), Δρ. Pipina Elles (Αυστραλία), Φωτεινή Γεωργαντάκη-Ψυχογιού (Ελλάδα), Σούλα Βιολάρη (Ελλάδα)

Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής:

Sandor Halimosi (Ουγγαρία), Florena Iavarone (Ιταλία), Χρήστος Ντικμπασάνης (Ελλάδα)

Διεθνές Βραβείο:

Maruzzella Parody (Χιλή), Margaret Salirrosas Sanchez (Περού), Raymond N Whitaker (ΗΠΑ), Ivonne Sanchez Barea (Ισπανία), Martha Dominguez (Βολιβία), Σοφία Σκλείδα (Ελλάδα)

Βραβείο Νέων:

Ανδρονίκη Ατζέμογλου (Ελλάδα), Παντελής Χατζής (Ελλάδα)

Κατηγορία Αγιογραφίας/Εικονογραφίας:

Premio Award

Αυγουστίνος Βελνίδης (Ελλάδα), Ελένη Κανέλλη (Ελλάδα), Ναυσικά Μαρτζέλη (Ελλάδα), Ελένη Γεννηματά Καμπέρη (Ελλάδα), Πανίκος Παναγή Χατζηδάκης (Κύπρος), Κωνσταντίνα Μαρτζέλη (Ελλάδα)

Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής

Stella Sorotou (Αυστραλία), Ρόζα Παππά-Βεζυρτζή (Ελλάδα), Ματίνα Σιώκη (Ελλάδα), Carmen Granda (Εκουαδόρ), Κική Χειρακάκη (Ελλάδα)

Διεθνές Βραβείο

Κυριακή Γιαγκουνίδου-Κασίδου (Ελλάδα), Άρτζυ Πάππας-Τσιότα (Ελλάδα), Safta Elena (Ρουμανία), Βασιλική Ζάχου (Ελλάδα)

Βραβείο Νέων

Μαρία Γιδά (Ελλάδα), Αργυρώ Λυμπεροπούλου (Ελλάδα), Veroniki Hanusova (Τσεχία), Έφη Τόττα (Ελλάδα)

«Η ανακοίνωση των βραβευθέντων στην Biennale Αγιογραφίας/Υμνογραφίας σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στον κόσμο των ιερών τεχνών, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους σε ό,τι αφορά την Αγιογραφία και/ή την Υμνογραφία. Η Biennale Αγιογραφίας/Υμνογραφίας αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που συνδέεται άρρηκτα με το όραμα του Οργανισμού μας, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει πολιτισμούς και να ενώσει λαούς. Ένα σύνθημα που διέπει και τα δύο άλλα μας βασικά προγράμματα, το Πανόραμα Λογοτεχνίας (Panorama International Literature Festival) και το Πανόραμα Τέχνης (Panorama Arts and Sculpture Festival). Από ό,τι είναι προφανές ο στόχος επετεύχθη, καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 85 από 22 χώρες του κόσμου» δήλωσε με υπερηφάνεια ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital Foundation, Prof. Preeth Nambiar.

«Το Writers Capital International, Italy, συγχαίρει θερμά και εκφράζει ευγνωμοσύνη σε όλους τους συμμετέχοντες – μέλη οργανωτικής επιτροπής, κριτικής επιτροπής, συμμετέχοντες, χορηγούς επικοινωνίας, υποστηρικτές, κλπ. – για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους σε αυτήν την παγκόσμια γιορτή της Αγάπης. Μια γιορτή που έχει ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει τον Θείο Λόγο και την Ιερή Τέχνη της Αγιογραφίας στα πέρατα της οικουμένης, διαπερνώντας σύνορα, ενώνοντας τους λαούς μέσω των πανανθρώπινων αξιών της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης και της ειρήνης» πρόσθεσε η Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία.

https://www.writersedition.com/awardees-of…/…

About Post Author