Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Τατόι – Άγνωστο παραμένει αν θα τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκήνυμα

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπως έκανε γνωστό το γραφείο του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο χρόνος που θα παραμείνει η σορός στον Μητροπολιτικό Ναό (σ.σ. για λαϊκό προσκήνυμα) θα διευκρινιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Θα ακολουθήσει η ταφή του την ίδια ημέρα στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοΐου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σωρού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο».

Νωρίτερα σήμερα και μετά την διυπουργική σύσκεψη έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αποφάσεις για το πού και αν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα δεν έχουν ακόμα ληφθεί καθώς όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο να γίνει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε ότι ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

About Post Author

You May Also Like

More From Author