«Συγγνώμη» Έντι Ράμα σε Μητσοτάκη για τη δήλωση ότι «Η Ελλάδα εξαπάτησε την ΕΕ»

O πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ζήτησε συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους στα Τίρανα σχετικά με τη δήλωση περί «εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα», είπε αρχικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» κατέληξε ο Έντι Ράμα στην απολογία του.

Τι είχε δηλώσει ο Ράμα

Οι επίμαχες δηλώσεις του Έντι Ράμα, τις οποίες ανασκεύασε ο Αλβανός πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν οι ακόλουθες: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τις ‘ασκήσεις μας στο σπίτι’, δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις το διαγώνισμα σωστά

Και επειδή είναι για το καλό μας πρέπει να έχουμε θεσμούς που λειτουργούν

Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα, η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα».

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author