Οι νυχτερινές βόλτες του Τσακαλώτου στην Αθήνα με τη σκούπα του… Χάρι Πότερ

Με ένα λακωνικό χιουμοριστικό σχόλιο απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις αναφορές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ίδιο, κατά την πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (9/5) στον πρώην υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει κρύψει» πως «είναι μαρξιστής οικονομολόγος».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος -γνωστός (και) για το χιούμορ του- δεν έχασε την ευκαιρία και απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του:

«Όχι μόνο είμαι μαρξιστής αλλά ζω σε μια καλύβα με μαύρη γάτα, δεκάδες βότανα και μια σκούπα (Nimbus 2000) που οργώνω την Αθήνα το βράδυ» και συμπλήρωσε μέσα σε παρένθεση «φαντάζομαι θα το γνωρίζει ήδη μέσω predator».

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Νισάφι πια»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (8/5) η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση «πατώντας» πάνω σε ένα συλλογικό θεωρητικό κείμενο της ομάδας των «53+» στη διαδικτυακή πλατφόρμα Commonality, think tank συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο αυτό μιλούσε για υιοθέτηση τοπικών νομισμάτων, το οποίο, ωστόσο, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ έκανε λόγο για «νέες τυχοδιωτικές επιλογές και μάλιστα από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υπενθύμισε επί γραμματικά τα όσα έκανε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ και τελικά να αποκτήσει ταμείο 37 δισεκατ. ευρώ.

«Σε απάντηση της επίσημης ανακοίνωσης της ΝΔ ότι «κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ» είναι προφανές ότι στο κυβερνών κόμμα είναι σε απελπισία. Επειδή η ΝΔ δεν θέλει να συγκρίνει πρόγραμμα με πρόγραμμα και να κάνει μια σοβαρή αντιπαράθεση τώρα βρήκε άλλο τροπάρι ανακαλύπτοντας διαφορά συλλογικά θεωρητικά κείμενα.

Και κατηγορεί εμένα που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ρυθμίσαμε το χρέος, διασφαλίσαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα εξασφαλίζοντας την παραμονή στο ευρώ και βρίσκοντας ταυτόχρονα πόρους για την κοινωνία ότι ξαφνικά έγινα κάποιος άλλος και υιοθετώ απόψεις με τις οποίες έχω βρεθεί απέναντι εδώ και πολλά χρόνια.

Εγώ πάλεψα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όταν ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη Σόιμπλε (και οι δυο στο ΕΛΚ, ας μην το ξεχνάμε) πάλευε για να μας βγάλει έξω.

Άλλωστε κανένας υποστηρικτής τέτοιων σεναρίων δεν με συμπαθεί. Κάποιος άλλος -ενήλικας στο δωμάτιο- με παρουσιάζει στο βιβλίο του ως έναν κουβαλητή φακέλων.

Για να τελειώνουμε:

Οι μόνοι που διακινδύνευσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυτοί που την χρεοκόπησαν, την έβαλαν στα μνημόνια και μετά την άφησαν με άδεια ταμεία. Όχι εμείς που την βγάλαμε και αφήσαμε και 37 δις ευρώ.

Νισαφι πια…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στην ανάρτηση-απάντησή του προς τη ΝΔ

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author