Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ της Θράκης.

Δεν περιμένει ότι μπορεί να υπάρξει «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανησυχεί, όμως, για την εντεινόμενη ρητορική από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, όπως είπε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος έδωσε σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη, στα Μέσα Ενημέρωσης της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να αντιδράσει η Τουρκία στην επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλης της μεθορίου στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι η επέκταση θα γίνει και σημείωσε: «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της μεθορίου, Δεν χρειάζεται την έγκριση κανενός».

Ο κ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε και εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση της στο θέμα της μικρής Μαρίας στον Έβρο. Είπε ότι ξένα μέσα ενημέρωσης ζήτησαν συγνώμη, όταν αποδείχτηκε ότι ήταν ένα κατασκεύασμα, ένα ψέμα, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ζητήσει μέχρι τώρα συγγνώμη και παρατήρησε πως η στάση της αυτή «αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας».

Σε ό,τι αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δήλωσε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση της για άλλο σκοπό. Ταυτόχρονα είπε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, θυμίζοντας πως έχει φερθεί στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Για τις βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνουν την άνοιξη και σε χρόνο τέτοιο, ώστε πρακτικά θα έχει εξαντληθεί η τετραετία.

Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς, γιατί, όπως είπε «ο Έβρος είναι στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών ευκαιριών».

Σε ερώτηση αν φοβάται το ενδεχόμενο να εκφραστεί στις πρώτες κάλπες η δυσαρέσκεια των πολιτών λόγω των προβλημάτων από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, απάντησε ότι γνωρίζει πώς μπορεί να υπάρξει δυσαρέσκεια και νευρικότητα, ωστόσο τα διλήμματα θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη, θα στείλει τα μηνύματα και η δεύτερη κάλπη θα τα επιβεβαιώσει, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως ο ίδιος ουδέποτε επιδίωξε το τοξικό κλίμα και την αντιπαράθεση ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Σε ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων και τη συζήτηση σχετικά με τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να υποδείξει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην ΑΔΑΕ πώς θα κινηθούν» και πρόσθεσε πως «θα ήταν καλό να επιλυθεί και να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την ΑΔΑΕ».

Είπε ακόμα ότι «όλοι έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με το νόμο που ψηφίστηκε και η ΑΔΑΕ» και ότι ο νόμος αυτός ορίζει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πληροφορηθούν οι πολίτες αν παρακολουθούνται.

Σε σχέση με τη συζήτηση που γίνεται γύρω από την ταφή του τέως βασιλιά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έκανε μία σαφή δήλωση και η απόφαση της κυβέρνησης είναι σωστή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου την εκ νέου υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

opinionleader.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author