«Θα παραιτηθώ» – Οι φωνές του Τσίπρα και το παρασκήνιο

Η πραγματικά απίστευτων διαστάσεων ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης, τις πρώτες ώρες μετά την γνωστοποίηση της πανωλεθρίας, δήλωσε στους στενούς συνεργάτες του ότι θα βγει το βράδυ της Κυριακής και θα ανακοινώσει την παραίτησή του.

Άμεσα, μας είπαν οι ίδιες πηγές, «έπεσαν» πάνω στον πρόεδρο οι στενοί του συνεργάτες και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να του αλλάξουν άποψη.

Όπως είδαμε όλοι στους τηλεοπτικούς δέκτες το βράδυ της Κυριακής, τα κατάφεραν, καθώς ο Αλέξης, εμφανώς καταβεβλημένος, χλωμός και άτονος, είπε πως θα πάμε μέχρι τις επόμενες εκλογές και μετά βλέπουμε.

Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, οι φωνές του προέδρου ακούστηκαν μέχρι το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προβληματισμός όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεοπτικές εκπομπές ήταν εμφανής, καθώς προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ήττας.

Όπως έχουμε επισημάνει από την προηγούμενη εβδομάδα στη στήλη μας, στις προθέσεις του Αλέξη ήταν και παραμένει, εκτός απροόπτου, η λύση των εσωκομματικών εκλογών, μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις.

Οι διεκδικητές όμως της ηγεσίας, αναμένεται να είναι πολλοί και ισχυροί.

Επίσης, βασικό ζητούμενο αποτελεί το αποτέλεσμα στις δεύτερες κάλπες, καθώς στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να «επαναπατρίζονται» οι ψηφοφόροι, που μετά το 2012 είχαν βρει πολιτική στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, αν το βράδυ της 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει και άλλο «έδαφος», ίσως η κατάσταση να μην είναι αναστρέψιμη για τον Αλέξη Τσίπρα.

Δύσκολες καταστάσεις για τον Αλέξη.

Πηγή:fimes.gr

About Post Author