Η Βουλή θα ανοίξει νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου – Δεκτό το αίτημα Τσίπρα

Δεκτό το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα

Αποδεκτό έκανε η κυβέρνηση το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανοίξει νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής, όπως προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία του Κωνσταντίνου Τασούλα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η Ολομέλεια της Βουλής θα εκκινήσει τις εργασίες της στις 22 Αυγούστου, όταν και αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του νωρίτερα σήμερα από τον πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας. 

Υπενθυμίζεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα είχε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι κατέθεσε επιστολή, με την οποία ζητά τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο και ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

Ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει “άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής”.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

About Post Author