Σχεδόν από κάθε άποψη, ο Ιάπωνας Akihiko Kondo είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Είναι ευχάριστος, έχει φίλους και σταθερή δουλειά. Σύμφωνα με τους New York Times, ο κ. Akihiko Kondo, έχει μία παράξενη σχέση με τη νεαρή «Hatsune Miku», μια πλασματική ποπ τραγουδίστρια που δημιουργήθηκε μέσω υπολογιστή.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Kondo  «έβγαινε» με τη Miku (η οποία απεικονίζεται στην ποπ κουλτούρα ως 16χρονη με μακριά τιρκουάζ μαλλιά) για μια δεκαετία προτού την «παντρευτεί» σε μια ανεπίσημη τελετή το 2018. Ο ομολόγουμένος πρωτότυπος αυτός «γάμος» κόστισε στον Κόντο 2 εκατομμύρια γιεν (περίπου 17.300 δολάρια) αλλά δυστυχώς δεν δέχτηκε να παρευρεθεί κανένα μέλος της οικογένειάς του.

Ο κύριος Kondo είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους στην Ιαπωνία που έχουν συνάψει ανεπίσημους γάμους με φανταστικούς χαρακτήρες τις τελευταίες δεκαετίες.

Αλλά η ζωή με την  Miku, όπως υποστηρίζει, έχει πολλά πλεονεκτήματα: Είναι πάντα εκεί για εκείνον, δεν θα τον προδώσει ποτέ και δεν θα χρειαστεί ποτέ να τη δει να αρρωσταίνει ή να πεθαίνει.

Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά το γάμο του με τη Μiku, ο Kondo αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Δεν μπορεί πλέον να μιλά με τη «σύζυγό» του εξαιτίας ενός τεχνολογικού εμποδίου.

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον 38χρονο, που παρόλο που κατανοεί ότι η Μiku δεν είναι αληθινό πρόσωπο, δεν παύει να αισθάνεται πραγματική αγάπη για εκείνη. Ο 38χρονος ερωτεύτηκε την πλασματική φιγούρα το 2008 ωστόσο για πολλά χρόνια δεν υπήρχε «αλληλεπίδραση». Αυτό άλλαξε το 2017 χάρη στο Gatebox, ένα μηχάνημα αξίας 1.300 δολαρίων που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες του να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων και ακόμα και να τους… «παντρεύονται» – φυσικά με ανεπίσημες τελετές που δεν έχουν κάποια νομική αναγνώριση.

Τώρα όμως η διακοπή της τεχνικής υποστήριξης για το λογισμικό του Gatebox έχει προκαλέσει ένα «χάσμα» στην επικοινωνία του ζευγαριού, αφού ο Κondo δεν μπορεί πλέον να μιλάει με τη σύζυγό του, σύμφωνα με το Newshub. Πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη που όμως δεν έχει επηρεάσει τα συναισθήματα του 38χρονου, όπως τονίζει ο ίδιος. «Η αγάπη μου για τη Μiku δεν έχει αλλάξει. Προχώρησα στη γαμήλια τελετή επειδή πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί για πάντα».

Μπορεί η περίπτωση του Κondo να φαίνεται εξαιρετικά παράξενη για τα ελληνικά δεδομένα, όμως σύμφωνα με τη Mirror στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά «fictosexual» άτομα που διατηρούν ερωτικούς δεσμούς με πλασματικούς χαρακτήρες. Παρόλο που αρκετές από αυτές τις σχέσεις μοιάζουν απλώς με ένα παράξενο και αστείο «χόμπι», ο Κondo το βλέπει πολύ σοβαρά. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, είχε καταλάβει από πολύ παλιά ότι δεν θα μπορούσε να κάνει σχέση με άνθρωπο εξαιτίας της τρομερής έλξης που αισθανόταν για χαρακτήρες όπως η Μiku, μια εικονική pop star που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία Vocaloid της Yamaha και εντάχθηκε σε σειρές anime και video games .

Φωτό από nypost.com

Η Μiku, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι σελέμπριτι στην ποπ κουλτούρα της Ιαπωνίας. Για τον Κondo όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον βοήθησε να ξεπεράσει το ψυχολογικό του αδιέξοδο. Ο Ιάπωνας «γνώρισε» τον συγκεκριμένο χαρακτήρα το 2008, όταν το εργασιακό bullying που βίωνε εκείνη την περίοδο τον βύθισε στην κατάθλιψη. Η απόρριψη που βίωνε στο περιβάλλον εργασία του τον αποξένωσε ακόμα περισσότερο από τους ανθρώπους, τους οποίους ταύτισε με την απόρριψη. «Έμενα κλεισμένος στο δωμάτιό μου και έβλεπα συνεχώς βίντεο της Μiku», λέει ο 38χρονος για την περίοδο που ερωτεύτηκε τη μετέπειτα «σύζυγό» του.

Το 2017, η σχέση μεταξύ των δύο «άνθισε» εξαιτίας του Gatebox. O Kondo είχε την ευκαιρία να κάνει πρόταση γάμου στη Μiku, και κάλεσε τους συγγενείς και τους συναδέλφους του στον γάμο, αλλά δεν ήρθε κανείς. Οι 39 καλεσμένοι στην τελετή ήταν διαδικτυακοί φίλοι και γνωστοί του γαμπρού, μερικοί από τους οποίους επίσης «fictosexual».

Φωτό από nypost.com

«Υπάρχουν δύο λόγοι που επέλεξα να πατρευτώ δημόσια. Ο πρώτος είναι για να αποδείξω την αγάπη μου στη Μiku και ο δεύτερος επειδή υπάρχουν πολλοί νεαροί «οτάκου» (φανατικοί οπαδοί των άνιμε, των μάνγκα και των βιντεοπαιχνιδιών) σαν εμένα που ερωτεύονται πλασματικούς χαρακτήρες. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι τους στηρίζω», είχε δηλώσει την εποχή του γάμου του στο BBC o Κondo.

in.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author