Η «φωτιά» στην τσέπη των οδηγών δεν έσβησε με το επίδομα βενζίνης, ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ένα δεύτερο Fuel Pass μέσα στο καλοκαίρι. Τα 40 ευρώ εξανεμίστηκαν προτού καλά-καλά πιστωθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ψηφιακές κάρτες, με τα καύσιμα να τραβούν την ανηφόρα ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με τα νεότερα, όχι μόνο το επίδομα βενζίνης, αλλά όλες οι επιπλέον ενισχύσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενάντια στην ακρίβεια παίρνουν… αναβολή τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, καθώς η δημοσιονομική στενότητα δεν επιτρέπει… ανοίγματα. Έτσι, οποιαδήποτε νέα παροχή και επιδότηση πάει για Σεπτέμβριο. Το οικονομικό επιτελείο επενδύει τώρα στην καλή πορεία των εσόδων για να βγουν οι αριθμοί αργότερα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι πολίτες οδηγούνται σε απόγνωση, βλέποντας καύσιμα, λογαριασμούς, βασικά προϊόντα να αυξάνονται και να μην μπορούν πια να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Ενδεικτικό είναι εξάλλου, πως, από τους 2,1 εκατ. δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση μέχρι πριν από μερικές μέρες, μόνο οι 400.000 επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα καυσίμων που αποθηκεύεται στο κινητό παρότι δίνει επιπλέον μπόνους 5 ευρώ. Η πλειοψηφία των αιτούντων -δηλαδή 1,7 εκατομμύρια πολίτες- επέλεξαν πίστωση του ποσού σε τράπεζα.

Το 5ευρω δεν ήταν αρκετό για να τους πείσει, αφού έχει και ημερομηνία λήξης μέχρι 31 Ιουλίου 2022 και μπορεί να ξοδευτεί αποκλειστικά σε πρατήριο βενζίνης για καύσιμα.

Οι λόγοι που επέλεξαν πίστωση σε τράπεζα φαίνεται να είναι ότι δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία, ή ότι δεν είχαν email, όμως δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που ζήτησαν να μπουν τα λεφτά σε τραπεζικό λογαριασμό, όχι για να χρησιμοποιήσουν την επιδότηση για τα καύσιμα, αλλά για να καλύψουν κάποια άλλη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί λόγω της ακρίβειας.

Έρχεται νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης (17/5) στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, από σήμερα θα έχουμε νέα αύξηση της τάξης των 3,5 λεπτών στην τιμή της βενζίνης.

«Σε κάποια νησιά έχει ξεπεράσει το 2,5 ευρώ, άρα εκεί που έχει 2,60 και ο ιδιοκτήτης μετά από 10 μέρες θα πάρει καύσιμα, θα είναι πολύ παραπάνω από αυτή την τιμή»

Όσο για τα βενζινάδικα που πουλάνε φθηνά, ο κ. Ασμάτογλου υπογράμμισε ότι οι τιμές του διυλιστηρίου είναι 2,11 ευρώ.

«Αν δούμε κάτω από 2,10 δεν μπορώ να πω ότι κλέβει ή νοθεύει, όμως εσείς πιστεύετε ότι κάποιος δουλεύει για να χαρίζει ή να βάζει από την τσέπη του; Θεωρώ ότι κάποιος θέλει κερδοφορία» τόνισε.

Για τα πρόστιμα ο κ. Ασμάτογλου είπε ότι θα επιβληθούν στα πρατήρια που πουλάνε ακριβά.

Πότε λήγουν οι αιτήσεις για Fuel Pass

Ουσιαστικά προθεσμία για να κάνει κάποιος αίτηση για επίδομα βενζίνης δεν υπάρχει, ενώ ήδη οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν κάνει την αίτηση στην πλατφόρμα του gov.gr.

Πάντως, πιθανόν να μην μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε αίτηση μετά τις 31/7/2022, που είναι και η ημερομηνία λήξης της χρήσης της ψηφιακής κάρτας του Fuel Pass στα πρατήρια.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author