Λουκέτο βόμβα σε πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας: Γιατί βγαίνει τελικά σε πλειστηριασμό

Πλειστηριασμοί: Απειλείται με «σφυρί» το γνωστό Adori στη Σόλωνος και Μασσαλίας. Το εμβληματικό καφέ-εστιατόριο απέναντι από τη Νομική Σχολή βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 16 Νοεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 781.000 ευρώ.

Για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, αλλά και για χιλιάδες περαστικούς του κέντρου της Αθήνας αποτελούσε επί δεκαετίες ένα «μόνιμο στέκι» και από τα πιο δημοφιλή σημεία ραντεβού.

Ήταν μάλιστα περισσότερο γνωστό όχι με τα κατά καιρούς διαφορετικά ονόματα της επιχείρησης, αλλά με τη γεωγραφική του θέση: «Σόλωνος και Μασσαλίας».

Σε αυτό το καφέ-εστιατόριο από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα σύχναζαν φοιτητές, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που έπιναν τον καφέ ή το ποτό τους μπροστά στην πολύβουη οδό Σόλωνος.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο το συγκεκριμένο στέκι δεν λειτουργεί, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο πρώτος είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου, αλλά στην πορεία ανεστάλη. Τώρα το “Adori”, όπως ήταν η τελευταία ονομασία του, ανέβηκε ξανά στην σχετική πλατφόρμα με προγραμματισμό για τις 16 Νοεμβρίου.

Έτσι, εάν δεν μεσολαβήσουν και πάλι κινήσεις για την αποτροπή του, θα βγει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης στις 781.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά την «Κουτρουλιας Ανάπτυξη Καφέ-Εστιατόρια ΑΕΒΕ», η κατάσχεση έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 και το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 151.662 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης, ενώ το ποσό εγγραφής κατάσχεσης είναι 100.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Πρόκειται ειδικότερα για κατάστημα, το οποίο καταλαμβάνει το δεύτερο υπόγειο, το πρώτο υπόγειο, τμήμα του ισογείου ορόφου μετά παταριού που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερικές κλίμακες και αποτελούν μία ενιαία αυτοτελή και διηρημένη ιδιοκτησία, πολυκατοικίας κτισμένης σε οικόπεδο εκτάσεως 243,54 τ.μ. στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος αρ. 72 και Μασσαλίας αρ. 1.

Το κατάστημα, περιλαμβάνει στο δεύτερο υπόγειο μία αίθουσα μετά w.c. επιφάνειας 165,90 τ.μ., στο πρώτο υπόγειο μία αίθουσα που έχει επιφάνεια 26 τ.μ. και στο ισόγειο, το κυρίως κατάστημα(ενιαία αίθουσα) που έχει επιφάνεια 139,93 τ.μ. και το πατάρι 63,37 τ.μ.

Στην ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία ανήκουν κατά αποκλειστική χρήση ο ανελκυστήρας και οι χώροι (κλιμακοστάσια, πλατύσκαλο κλπ) προς το πρώτο και δεύτερο υπόγεια, «απαγορευομένης ρητώς της διελεύσεως από το κεντρικό κλιμακοστάσιο προς τα υπόγεια σε κάθε τρίτο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κατά την ημέρα της κατάσχεσης και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα είναι κενό και πως λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-καφετέρια, ενώ η κατάσταση συντήρησής του χαρακτηρίζεται καλή.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Poseidon Financial Investor Designated Activity Company”, ειδικής διαδόχου της Alpha Bank.

Όσον αφορά τα βάρη, υπάρχει προσημείωση για ποσό 350.000 ευρώ υπέρ της Alpha Bank από τις 7 Μαΐου 2010, καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 2021.

Το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία μέσω αγοράς τον Απρίλιο του 1998, περίοδο κατά την οποία συστάθηκε και η ίδια.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις της εταιρείας «Κουτρουλιάς Ανάπτυξη Α.Ε.-Zaza Bistro» για τη χρήση του 2018, ο τζίρος διαμορφώθηκε στις 30.456,45 ευρώ, έναντι 33.440,34 ευρώ της προηγούμενης χρήσης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζημιές 15.911,47, έναντι ζημιών 30.716,54 ευρώ.

Πηγή:fimes.gr

About Post Author