Δείτε την κατάταξη των σούπερ μάρκετ που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης

Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -18,1% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης σήμερα, Τετάρτη (23/11) και ισχύουν για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, μέχρι δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη (29/11).

kalathi-meiosis

«Black Friday αυτή την εβδομάδα και από ότι φαίνεται ξεκίνησε με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προϊόντα, 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο: όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση», επεσήμανε με ανάρτησή του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα

-στα 167, ποσοστό 20,5%, η τιμή μειώθηκε

-στα 589, ποσοστό 72,1% η τιμή παρέμεινε σταθερή
-και μόλις σε 60, ποσοστό 7,3%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης «το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -18,1% στην αλυσίδα My market».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης με δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter παρουσίασε την «τελική κατάταξη των αλυσίδων ως προς την προσπάθεια τους για τον έλεγχο των τιμών στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»».

«Οι μειώσεις τιμών πλέον είναι συνεχείς και μεγάλες. Όσο και αν χλευάστηκε αρχικά αυτή μας η πρωτοβουλία αποδίδει υπέρ των καταναλωτών! Ευχαριστώ όλες τις αλυσίδες» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

About Post Author

You May Also Like

More From Author