Η ακρίβεια «σκοτώνει» το σουβλάκι – Τεράστιες αυξήσεις το επόμενο διάστημα

Ο χορός των αυξήσεων ξεκίνησε από τα ψητοπωλεία – Πόσο ακρίβυναν τα τυλιχτά

Η ακρίβεια «χτήπησε» και το σουβλάκι, που παραδοσιακά θεωρείται οικονομικό και προστιτό έδεσμα. Τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί ανατιμήσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης και των φουσκωμένων λογαριασμών.

Καταστηματάρχης από το κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στη Βαρβάκειο, μίλησε στο Newsbomb.gr αποκαλύπτοντας πως το τυλιχτό έχει ακριβύνει 10% μέσα στο 2022. Ο Τάσος Περδίκης αναφέρει πως «το τυλιχτό στο δικό μου μαγαζί είναι στα 2 ευρώ. Είναι το μικρό παραδοσιακό σουβλάκι χωρίς πατάτες, με 50γρ. κρέας και 16 εκατοστά πίτα. Τα άλλα τυλιχτά της αγοράς έχουν φτάσει σχεδόν τα 4 ευρώ αλλά είναι με 80γρ. κρέας και 17 εκατοστά πίτα».

Ο κ. Περδίκης επισημαίνει πως «οι τελευταίες αυξήσεις γίνονται γιατί έχουν διπλασιαστεί οι τιμές στα υλικά συσκευασίας, και από εδώ και πέρα θα υπάρξουν και ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στο κρέας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες ζωοτροφές παράγονται στην εμπόλεμη Ουκρανία. Αυτό έχει ως συνέπεια ο κτηνοτρόφος να μην κάνει γονιμοποιήσεις για να αυξήσει τα ζώα του γιατί δεν θα έχει να τα ταΐσει». Ο κ. Περδίκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Σταδιακά, αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία θα αρχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις».

Και συνέχισε λέγοντας πως «οι τιμές είχαν ανέβει σε όλα αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι ανατιμήσεις στα υλικά συσκευασίας, το ενεργειακό κόστος, οι αυξήσεις σε πατάτες, ηλιέλαιο και κρέας δεν μας άφησαν περιθώρια ώστε να μην ανεβάσουμε τις τιμές. Εμείς το τυλιχτό το ανεβάσαμε 10%, από 1,80 το πήγαμε στα 2 ευρώ. Το θέμα είναι να παραμείνουν οι τιμές σταθερές και να μην ανέβουν άλλο. Έχει ανέβει τρομακτικά το κόστος ζωής».

Θα φτάσει τα 4 ευρώ η τιμή στο σουβλάκι

O πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και καφέ μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας μιλώντας στο Newsbomb.gr, μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τις τιμές στου σουβλάκι που πλέον τείνει να φτάσει τα τέσσερα ευρώ.

«Στα 3,50 ευρώ πήγε το τυλιχτό με την τελευταία αύξηση που πήρε πριν 3 μήνες. Περίπου 20 λεπτά πάνω. Καθόλου απίθανο να ανέβει και άλλο και με το δίκιο τους. Έχουν ανέβει τα πάντα, αλεύρι… ενέργεια…», είπε και ξεκαθάρισε πως θα αυξήσουν και άλλο τις τιμές «και σε όσα δεν ανεβάσαμε θα ανεβάσουμε τώρα», σχολίασε ο κ. Φιλοκώστας.

Πηγή

About Post Author