Η ακρίβεια «λυγίζει» τους πολίτες: «Δουλεύω 14 ώρες την ημέρα για να ζήσω το παιδί μου»

Ακρίβεια: Καύσιμα και πληθωρισμός «πνίγουν» τα νοικοκυριά.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Αττικής, με τον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη και συνομίλησε με καταναλωτές οι οποίοι εμφανίζονται αγανακτισμένοι λόγω των αυξήσεων που έχουν σημειωθεί στα καύσιμα.

Oι οδηγοί πλέον έχουν περιορίσει την κατανάλωση, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις διαρκείς αυξήσεις των τελευταίων μηνών. Ωστόσο οι πολίτες αναμένουν το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη νέα επιδότηση του Fuel Pass 2, περί τα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,399 ευρώ το λίτρο έναντι 2,403 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα. Στην Αττική η τιμή διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 2,363 ευρώ το λίτρο.

Ένας καταναλωτής μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr ανέφερε: «H κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, βάζουμε βενζίνη ίσα για να κινηθούμε. Πολύ δύσκολο να κάνουμε και διακοπές. Αν δεν έχεις σπίτι στο χωριό και να είναι και κοντά, είναι πολύ δύσκολο και το μέλλον είναι δυσοίωνο».

«Θα πάρει πολύ καιρό για να κατέβει η τιμή της βενζίνης. Όταν είναι για τη δουλειά, αντέχεις. Πρέπει να μετακινηθείς. Αν θα πάμε διακοπές θα είναι για λιγότερες ημέρες φέτος», είπε άλλος καταναλωτής.

«Την κατάσταση δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Πρέπει να μειώσουμε τις διαδρομές και να κάνουμε μόνο το αναγκαία. Να κόψουμε τις άσκοπες βόλτες», είπε ένας πολιτης.

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα μειώσω τις διακοπές μου, αν παίρνεις 18-19.000 ευρώ για σύνταξη βρίσκεις και 2.000 ευρώ για διακοπές».

«Δραματική η κατάσταση. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες για να αντέξουμε. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δουλεύουν όλη μέρα για τα έξοδα. Δουλεύω 14 ώρες την ημέρα για να ζήσω το παιδί μου και δεν κάνω αποταμίευση», ανέφερε άλλος καταναλωτής στο Newsbomb.gr.

Πηγή:Newsbomb.gr

About Post Author