Σε αυξήσεις μισθών αναμένεται να προχωρήσει, από 1ης Ιανουαρίου 2022, η Jumbo, όπως προκύπτει από επιστολή του Απόστολου Βακάκη προς τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Ο επικεφαλής της Jumbo ενημερώνει το προσωπικό της εταιρείας πως «στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πρόθεσης για αύξηση του εθνικού νομοθετημένου κατώτατου μισθού σε ποσοστό 2%, η Jumbo ανακοινώνει ότι εκτός από το 2% του Κράτους, θα δοθεί ως έκτακτη αμοιβή επιπλέον 2% μηνιαίως στο προσωπικό της και με ημερομηνία ισχύoς την 01.01.2022» και διευκρινίζει πως «σε περίπτωση δε που εντός του έτους 2022 ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός αυξηθεί (για δεύτερη φορά) σε ποσοστό συνολικά άνω του 4%, η Jumbo θα καταβάλει, ως έκτακτη παροχή, και την διαφορά της αύξησης αυτής στους εργαζομένους της αναδρομικά από 01.01.2022».

Η επιστολή του κ. Βακάκη προς τους εργαζομένους της Jumbo έρχεται στη δημοσιότητα, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας της εταιρείας που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων.

«Η Jumbo θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους εργαζόμενους για την αγάπη, την αφοσίωση και την πολύτιμη στήριξη που έχετε επιδείξει. Χάρη σε σας η επιχείρησή μας ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες των καιρών, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και των ανατιμήσεων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνεχίζει να υπηρετεί τον αποστολή της, δηλαδή την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Οι εργαζόμενοι είναι το πρόσωπο της επιχείρησής μας και δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό ακόμη και υπό τις παρούσες, δυσμενείς συνθήκες», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του κ. Βακάκη, η οποία κλείνει με τη δέσμευση πως «η Jumbo ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων της».

«Δεν υπάρχουν παράνομες διατάξεις στον Κανονισμό Εργασίας»

Την ίδια ώρα, σε επίσημη ανακοίνωσή της η Jumbo αναφέρει πως μένει μακριά από «μικροπολιτικά παιχνίδια» και διαψεύδει πως «υπάρχουν παράνομες διατάξεις στον Κανονισμό Εργασίας της».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από ‘μικροπολιτικά παιχνίδια’, πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία. Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ¼ του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo».

«Ποτέ δεν ζητήσαμε να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 26 Δεκεμβρίου»

«Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της. Ευχόμεθα σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: insider.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours