Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ) υπολόγισε και εφέτος το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Η εκτίμηση του κόστους για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι κυμαίνεται από 82,56 έως 113,90 ευρώ, ήτοι προκύπτει αύξηση της τάξης του 9,3 % έως 18,5 % σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2020.

Οι τιμές αυτές καταγράφηκαν, με επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με key-informers της αγοράς, οι τιμές τόσο από αλυσίδες Supermarkets όσο και από ειδικευμένα καταστήματα λιανικής (πχ ζαχαροπλαστεία/ κρεοπωλεία κτλ), καθώς και από τη Βαρβάκειο αγορά.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι η αγορά των Χριστουγέννων 2020 λειτούργησε υπό καθεστώς lockdown και πως το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς τιμών από διαφορετικής ποιότητας προϊόντα, σε αρκετές τοπικές αγορές και αλλά και είδη καταστημάτων.

Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη γενική κατανομή τιμών και την εικόνα της αγοράς.

Πηγή:myreview.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours