Έκτακτο επίδομα: «Κλειδώνει» το ποσό και οι δικαιούχοι μέσα στον Μάρτιο – Ποια τα κριτήρια

Έκτακτο επίδομα: Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων της κοινωνίας τις ημέρες του Πάσχα, πλην όμως δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα το ποιο θα είναι το ποσό και πόσοι οι δικαιούχοι. Ο ρόλος της ουκρανικής κρίσης στην τελική απόφαση.

Το κύμα ακρίβειας έχει θέσει εκτός προϋπολογισμού τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τα περισσότερα νοικοκυριά «στενάζουν» από τις αυξήσεις «φωτιά» σε ενέργεια αλλά και προϊόντα. Με το κλίμα αυτό να έχει ήδη διαμορφωθεί, αλλά και τις συνέπειες από την κρίση στην Ουκρανία να αναμένονται στο εγγύς μέλλον, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «ζυγίζει» όλα τα δεδομένα για την καταβολή έκτακτου επιδόματος το Πάσχα.

Προφανώς και η ενίσχυση αυτή θα αφορά τους ασθενέστερους οικονομικά, με τα εισοδηματικά κριτήρια να καθορίζουν τον αριθμό των δικαιούχων αλλά και ενδεχομένως το ύψος του επιδόματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατηγορία των ανθρώπων που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα αναμένονται να είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι μακροχρόνια άνεργοι. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει πλαφόν στο εισόδημα έτσι ώστε να πάρει κάποιος το εν λόγω επίδομα, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι στις 7.500 ευρώ. Παράλληλα, θα ισχύουν και κριτήρια για την περιουσιακή κατάσταση των πολιτών που θα αιτηθούν το επίδομα.

Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει έλεγχος των καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων όλων όσοι δικαιούνται, εισοδηματικά, το επίδομα. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, με πηγές να δείχνουν την 4η Μαρτίου ως πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα «κλειδώσει» η καταβολή του επιδόματος, το οποίο δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών οι συσκέψεις είναι συνεχείς, τόσο για να υπολογιστούν οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ουκρανική κρίση και ποιες τυχόν διαφοροποιήσεις θα φέρει στην παροχή του έκτακτο επιδόματος αλλά και για να δημιουργηθεί ο αλγόριθμος που θα ελέγχει την κατάσταση και θα «ανοίγει» την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους.

Πηγή:Newsbomb.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours